autor:

valentina ionita

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

PIURE DE CARTOFI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Daca doriti ca piureul sa fie de post folositi margarina in loc de unt si apa in care au fiert cartofii in loc de lapte., , cartofi in functie de cantitatea de piure dorita(eu pentru 3 persoane fac din 5-6 cartofi potriviti), unt, lapte, sare,piper alb,putin cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

27 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie cubulete mici pentru a fierbe mai repede.Se pun in apa rece cu sare sa fiarba.
Cand sunt fierti se scurg de apa in care au fiert si se paseaza foarte bine.Apoi,se adauga unt si lapte pana se obtine consistenta dorita.Se potriveste de sare si condimente.
Se serveste garnitura la preparate din carne,sosuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "PIURE DE CARTOFI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Piept de pui la hot-pan cu piure de cartofi si salata de varza

Piept de pui la hot-pan cu piure de cartofi si salata de varza

Condimentam carnea cu vegeta si prajim in tigaia hot -pan la 120 grade C timp in care o mai intoarcem.

4 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui

Sufleu cu piure de cartofi si pulpe de pui

Cartofii se curata, se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce cartofii

1 vot    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Liana_Solescu

    Liana_Solescu (Chef de cuisine):

    f bun

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Fac si eu de multe ori si pentru a se fierbe mai repede se taie in bucatele mici si se fierb in 15 minute.Eu am acompaniat de data aceasta cu parizer prajit.

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Pentru preparararea \"banalului\" piure utilizez: 1 kg cartofi sfaramiciosi, 60 g unt, lapte, sare. Curat cartofii, ii tai cuburi si ii fierb in apa cu sare. Ii pasez manual (cu mixerul se fac pasta), pun untul si adaug laptele fierbinte. Ii bat cu telul pana devin spumosi. Am observat ca daca tin cartofii in apa calda (50-60°C) circa un sfert de ora si apoi inlocuiesc apa in care ii fierb, piureul nu mai are o consistenţă cleioasă (se elimina amidonul din cartofi). Uneori, pentru a fi mai cremos piureul, fierb cartofii in lapte sau ½ lapte-½ apa. Ii servesc ca garnitura la friptura, gratar, snitele si multe alte preparate culinare. Pofta buna!

  • 11 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Va multumesc tuturor pentru aprecieri,comentarii,sfaturi si idei...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Felicitari Valentina,reteta e super !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Multumesc tuturor pentru aprecieri si sfaturi...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Eu fierb cartofii tot la oala cu presiune,si in 5 minute sunt fierti!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Multumesc pentru aprecierile,sfaturile si comentariile voastre...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Eu am facut piure si in oala la presiune''minune'', cand nu ai timp sa vezi ce bine iti prinde:))

    • Criss_love

      Criss_love (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Ma rog, draga Adina, dar din cate stiu eu cartofii curatati de coaja fierb in jur de 20-25 min, asa ca ce sens are sa-i dam pe razatoare pentru un banal piure. Scuze, dar mai mult iti ia sa-i dai pe razatoarea (?). Eu ii tai cubulete si pun apa cat sa-i acopere cu un deget mai mult. Simplu. De fapt, vezi reteta.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Ca sa fie piurel alb, laptele trebuie sa fie caldut

    • Adina , 26 martie 2009

      Ca sa fiarba cartofii si mai repede, se dau pe razatoarea Borner in feliute cat mai subtiri = fierb in max 15 minute. Atentie, trebuie sa fie acoperiti de apa, caci feliutele se inghesuie si ne inseala! Trebuie amestecati mai des, caci daca lasati focul mai iute se lipesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

27 voturi

Ingrediente

  • Daca doriti ca piureul sa fie de post folositi margarina in loc de unt si apa in care au fiert cartofii in loc de lapte.
  • cartofi in functie de cantitatea de piure dorita(eu pentru 3 persoane fac din 5-6 cartofi potriviti)
  • unt
  • lapte
  • sare,piper alb,putin cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada raw vegana