autor:

dicarmencitta1957

» » Aperitive

Piure de cartofi reteta taraneasca.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iulie 2009

Ingrediente
900 gr cartofi., 1 ceapa potrivita., 2 catei de usturoi., 1 patrunjel verde., 50 gr unt., 1 lingura zahar., sare,piper., 300 gr telemea de oi.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatam catrofii,ii spalam, ii taiem cublete si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingura de zahar.Dupa ce s-au fiert,ii strecuram pastrand zeama.Se pun intr-un castron si cu mixerul ii zdrobim, adaugam si untul, diluam cu putina zeama in care au fiert cartofii.Curatam ceapa si usturoiul,taiem fin ceapa si usturoiul si prajim in putin unt, pana se inmoaie si devin aurii.Peste piureul de cartofi, adaugam ceapa si usturoiul prajit,branza rasa,sare,piper si patrunjelul tocat marunt.Amestecam toata compozitia si o servim ca o garnitura cu patrunjel tocat marunt pe deasupra.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi reteta taraneasca." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Ce bun trebuie sa fie, din pacate eu nu prea suport usturoiul, voi incerca fara.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Tare gustos trebuie sa fie...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 900 gr cartofi.
  • 1 ceapa potrivita.
  • 2 catei de usturoi.
  • 1 patrunjel verde.
  • 50 gr unt.
  • 1 lingura zahar.
  • sare,piper.
  • 300 gr telemea de oi.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

cristina i. (Chef de cuisine)

Ce bun trebuie sa fie, din pacate eu nu prea suport usturoiul, voi incerca fara.

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Casuta aperitiv