autor:

dicarmencitta1957

» » Aperitive

Piure de cartofi reteta taraneasca.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 iulie 2009

Ingrediente
900 gr cartofi., 1 ceapa potrivita., 2 catei de usturoi., 1 patrunjel verde., 50 gr unt., 1 lingura zahar., sare,, 300 gr telemea de oi.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Curatam catrofii,ii spalam, ii taiem cublete si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingura de zahar.Dupa ce s-au fiert,ii strecuram pastrand zeama.Se pun intr-un castron si cu mixerul ii zdrobim, adaugam si untul, diluam cu putina zeama in care au fiert cartofii.Curatam ceapa si usturoiul,taiem fin ceapa si usturoiul si prajim in putin unt, pana se inmoaie si devin aurii.Peste piureul de cartofi, adaugam ceapa si usturoiul prajit,branza rasa,sare,piper si patrunjelul tocat marunt.Amestecam toata compozitia si o servim ca o garnitura cu patrunjel tocat marunt pe deasupra.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi reteta taraneasca." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cocorada si pita de pe valea Salautei

Cocorada si pita de pe valea Salautei

Aluatul: Se face o maia din drojdie,apa,zahar si putina faina si se toarna peste faina in care

8 voturi    9 comentarii
3h
Aperitive cu brinza
Ardei kapia umpluti cu crema de branza ,la cuptor

Ardei kapia umpluti cu crema de branza ,la cuptor

Spalam ardeii apoi ii crestam in lung ,de la cotor pana la varf..Indepartam semintele si nervurile. Intr-un

4 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Ce bun trebuie sa fie, din pacate eu nu prea suport usturoiul, voi incerca fara.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Tare gustos trebuie sa fie...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 900 gr cartofi.
  • 1 ceapa potrivita.
  • 2 catei de usturoi.
  • 1 patrunjel verde.
  • 50 gr unt.
  • 1 lingura zahar.
  • sare,
  • 300 gr telemea de oi.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

cristina i. (Chef de cuisine)

Ce bun trebuie sa fie, din pacate eu nu prea suport usturoiul, voi incerca fara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu cartofi si branza de oaie