autor:

Fara foto

» » Aperitive

Piure de cartofi si gulii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 3 persoane): 600 g gulii (sau napi), , 1/2 l concentrat de legume (Knorr+ apa), , 600 g cartofi fainosi, , sare, , 20 g unt, , 1 ceasca de smantana, , 1/2 legatura patrunjel verde, , 250 g bacon, , piper alb macinat mai mare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata guliile (napii), se taie cubulete, se fierb 20-30 de minute in zeama de zarzavat si se lasa sa se scurga. Cartofii curatati de coaja se fierb (intregi) circa 25 de minute in apa cu sare, se scurg, se sfarama si se amesteca bine cu untul si smantana, dupa care se incorporeaza si guliile scurse si patrunjelul tocat. Baconul se taie bucatele lungi de 2 cm si groase de 1 cm, se insira pe 8 tepuse (din lemn) si se prajesc - pana ce devin crocante - intr-o tigaie mare, fara grasime (nu prea mult, ca sa nu se intareasca). Peste piureul de cartofi si gulii se presara piperul alb si se serveste impreuna cu frigaruile.
Nota: Frigaruile se pot praji si in cuptor, sub grill.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi si gulii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei cu cas gratinati

Dovlecei cu cas gratinati

Spalam, dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii

8 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Bruschete cu Vinete

Bruschete cu Vinete

Rosiile se taie culbulete mici. Vineta se curata, se taie cubulete si se pun cu putina sare. Se lasa

5 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 3 persoane): 600 g gulii (sau napi)
  • 1/2 l concentrat de legume (Knorr+ apa)
  • 600 g cartofi fainosi
  • sare
  • 20 g unt
  • 1 ceasca de smantana
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 250 g bacon
  • piper alb macinat mai mare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Placintele cu ciuperci si cascaval