autor:

Fara foto

» » Aperitive

Piure de cartofi si sfecla cu ochiuri

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi fainosi, , sare, , 500 g sfecla rosie (fiarta si curatata de coaja), , 1/4 l lapte, , 1/2 legatura marar, , 80 g unt, , 8 oua, , piper, , 1-2 linguri hrean ras (de la borcan).

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie bucati mai mari si se fierb circa 15 minute in apa sarata (putina).
Sfecla se scurge si se taie cubulete. Se incalzeste laptele si se toaca mararul.
Se incing in doua tigai cate 20 g unt si se fac ochiurile (4+4). Se sareaza si se pipereaza.
Se scurg cartofii, se adauga laptele fierbinte si untul si se zdrobesc (piure). Se incorporeaza hreanul, mararul si cubuletele de sfecla, se mai gusta o data de sare si piper si se serveste piureul cu ochiurile calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi si sfecla cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta delicioasa

Omleta delicioasa

Se taie salamul fasii si branza cubulete si se prajesc in putin unt,se adauga rosia taiata cubulete

18 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Mic dejun cu dragoste

Mic dejun cu dragoste

Taiati carnaciorii pe lungime in doua, fara a desprinde unul din capete. Prindeti capetele libere,

17 voturi    10 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi fainosi
  • sare
  • 500 g sfecla rosie (fiarta si curatata de coaja)
  • 1/4 l lapte
  • 1/2 legatura marar
  • 80 g unt
  • 8 oua
  • piper
  • 1-2 linguri hrean ras (de la borcan).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Lipii umplute