autor:

Fara foto

» » Aperitive

Piure de cartofi si sfecla cu ochiuri

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi fainosi, , sare, , 500 g sfecla rosie (fiarta si curatata de coaja), , 1/4 l lapte, , 1/2 legatura marar, , 80 g unt, , 8 oua, , piper, , 1-2 linguri hrean ras (de la borcan).

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii, se curata de coaja, se taie bucati mai mari si se fierb circa 15 minute in apa sarata (putina).
Sfecla se scurge si se taie cubulete. Se incalzeste laptele si se toaca mararul.
Se incing in doua tigai cate 20 g unt si se fac ochiurile (4+4). Se sareaza si se pipereaza.
Se scurg cartofii, se adauga laptele fierbinte si untul si se zdrobesc (piure). Se incorporeaza hreanul, mararul si cubuletele de sfecla, se mai gusta o data de sare si piper si se serveste piureul cu ochiurile calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi si sfecla cu ochiuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Rosii umplute si invelite

Rosii umplute si invelite

Se teie "capacul" la rosii, se golesc de samburi si se pun 3 cubulete de cascaval cu un pic de sare.

4 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Ouale se bat intr-un castron cu un praf de sare, apoi se adauga branza data pe razatoarea mare si

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1,2 kg cartofi fainosi
  • sare
  • 500 g sfecla rosie (fiarta si curatata de coaja)
  • 1/4 l lapte
  • 1/2 legatura marar
  • 80 g unt
  • 8 oua
  • piper
  • 1-2 linguri hrean ras (de la borcan).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Oua umplute