Piure de dovleac de post

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piure de dovleac de post

Ingrediente

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 1 morcov
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Pregătiți piureul de dovleac:

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul.

Se taie cubulete.

Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere.

Scurgem legumele (pastram apa ).

Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara

Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa).

Puteti sa-l puneti intr-o tava (sau forme individuale) care merge la cuptor si sa-l lasati 10-15 minute la 200°C.

Decorati cu patrunjel tocat.

Serviti cald cu o salata verde asezonata cu sos vinaigrette.....este simplu si delicios.

Cand nu postiti, se poate folosi ca garnitura pentru o mancare cu carne, peste ....etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise