Piure de dovleac de post

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Piure de dovleac de post

Ingrediente

  • 700 g de dovleac
  • 3 cartofi mijlocii
  • 1 morcov
  • sare, piper, nucsoara
  • boia de ardei
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Pregătiți piureul de dovleac:

Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul.

Se taie cubulete.

Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere.

Scurgem legumele (pastram apa ).

Mixam legumele, le condimentăm cu sare, piper, nucsoara

Adaugam apa de gătit, dacă este necesar (în mod normal, nu este nevoie deoarece dovleacul este imbibat de apa).

Puteti sa-l puneti intr-o tava (sau forme individuale) care merge la cuptor si sa-l lasati 10-15 minute la 200°C.

Decorati cu patrunjel tocat.

Serviti cald cu o salata verde asezonata cu sos vinaigrette.....este simplu si delicios.

Cand nu postiti, se poate folosi ca garnitura pentru o mancare cu carne, peste ....etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor