autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Piure de dovlecei cu avocado şi mentă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
2 dovlecei, 1 avocado, 1 ceapă, 8 frunze de mentă, 1 lingură de ulei de măsline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curăţă şi taie fin ceapa, apoi căleşte-o 5 minute în ulei.
În acest timp, curăţă dovleceii şi îi taie în felii subţiri. Adaugă-i la ceapă şi mai căleşte câteva minute.

Acoperă şi lasă să se facă încet până se moaie dovleceii. Stinge focul, adaugă avocado si menta si mixează.
Serveşte rece, a doua zi, dupa ce a stat la frigider în pahare peste care pui un cub de gheaţă.
Daca nu-ţi place menta, pune mărar!
E o reţeta uşoară de vară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovlecei cu avocado şi mentă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Crema de dovlecei cu usturoi

Crema de dovlecei cu usturoi

Dovleceii se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti

9 voturi    12 comentarii
40 min
Aperitive
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Nu stiu sa o categorisesc: la mancare sau la desert!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 avocado
  • 1 ceapă
  • 8 frunze de mentă
  • 1 lingură de ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nu stiu sa o categorisesc: la mancare sau la desert!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ghebe cu maioneza si usturoi