autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aperitive

Piure de dovlecei cu avocado şi mentă

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
2 dovlecei, 1 avocado, 1 ceapă, 8 frunze de mentă, 1 lingură de ulei de măsline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curăţă şi taie fin ceapa, apoi căleşte-o 5 minute în ulei.
În acest timp, curăţă dovleceii şi îi taie în felii subţiri. Adaugă-i la ceapă şi mai căleşte câteva minute.

Acoperă şi lasă să se facă încet până se moaie dovleceii. Stinge focul, adaugă avocado si menta si mixează.
Serveşte rece, a doua zi, dupa ce a stat la frigider în pahare peste care pui un cub de gheaţă.
Daca nu-ţi place menta, pune mărar!
E o reţeta uşoară de vară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de dovlecei cu avocado şi mentă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pate de ficat vegetarian

Pate de ficat vegetarian

Vinetele se clatesc de sare si se pun pe o tava tapetata cu foaie de copt si se ung cu ulei de masline

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Salata de telina si morcov

Salata de telina si morcov

Telina si morcovul se curata si se da pe razatoarea mica.Se adauga maioneza,sarea si zeama de lamaie

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Nu stiu sa o categorisesc: la mancare sau la desert!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Gustos!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1 avocado
  • 1 ceapă
  • 8 frunze de mentă
  • 1 lingură de ulei de măsline

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nu stiu sa o categorisesc: la mancare sau la desert!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chec aperitiv in Philips Multicooker