autor:

ana catalina focsa

» » Retete de post

Piure de spanac

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
500 gr spanac(congelat) sau 1kg spanac proaspat, 2 rosii, 1 ceapa, 2 cartofi potriviti, 2 morcovi, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele de mai sus se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare.Daca preparam piureul cu spanac congelat,eu il adaug direct,fara a-l decongela.Daca folosim spanac prosaspat il spal bine si il adaug odata cu restul legumelor.Punem apa cat cuprinde si le lesam la fiert timp de 30-40 minute.Daca pregatiti la oala cu presiune este de ajuns 5 minute.Cand legumele sunt gata,verificam sa nu fie prea multa apa.Le scurgem de apa dar pastram apa in cazul in care piureul pare prea gros.Amestecam cu blender-ul pana devine un piure cremos.Se mananca cu paine prajita sau crutoane.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Piure de conopida cu spanac si sos de tomate

Piure de conopida cu spanac si sos de tomate

Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte

3 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Cartofi umpluti cu piure de spanac si carne tocata

Se spala bine cartofii cu tot cu coaja, apoi se pun la fiert, acoperiti de apa, cu un praf de sare.

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Am pregatit reteta ta pentru mine si copilasul meu.Am adaugat aceleasi ingrediente ca tine si spanacul l-am avut congelat.A iesit foate bun si gustos ca nu a ramas nici o picatura.Am servit cu mamaliguta de cartofi.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Ma bucur ca ai probat reteta cu spanac,Alice! Asa o sa cresteti mari si puternici daca mancati spanac...:)))!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Din cind in cind m-ai trec pe aici,, si mai votez reteta:))))

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Delicioasa reteta....

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Am salvat reteta......am sa incerc maine sa fac si eu ....mi-ai dat o idee buna.Felicitari.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Sanatos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Gustos si sanatos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr spanac(congelat) sau 1kg spanac proaspat
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 morcovi
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

98 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Ma bucur ca ai probat reteta cu spanac,Alice! Asa o sa cresteti mari si puternici daca mancati spanac...:)))!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post