autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

PIURE DE URZICI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
3 gramajoare de urzici, o ceapa, zeama de la o jumatate de lamaie, usturoi pisat dupa gust, 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper dupa gust, 2 linguri faina, o lingura malai, o lingura marar tocat, zeama in care au fiert urzicile nu se arunca

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

23 voturi

Mod de preparare

Urzicile se aleg si se spala foarte bine .Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu ceapa tocata marunt, dupa care se strecoara,se toaca si se freaca bine cu lingura de lemn sau se paseaza cu blenderul pana se obtine o pasta. Intr-o cratita se rastoarna pasta obtinuta prin pasarea urzicilor si a cepei ,se adauga o lingura de malai,se amesteca,apoi se toarna faina diluata in putina zeama de la urzici si se pun pe foc la flacara mica sa fiarba. Se freaca bine pentru a nu se forma cocoloase si se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se incontinuu pana se leaga bine si devine ca o ciulama.
In functie de consistenta dorita se mai poate turna cate putina zeama .
La final se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat dupa gust,uleiul,mararul tocat ,se potriveste de sare, piper.
Se poate servi cald sau rece cu mamaliguta.
Urzicile se aleg si se spala foarte bine .Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu ceapa tocata marunt, dupa care se strecoara,se toac
Daca ti-a placut reteta noastra "PIURE DE URZICI" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de urzici

Piure de urzici

Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 min.Dupa ce au fiert

18 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de urzici

Piure de urzici

Pentru ca ne plac foarte mult si locuim intr-o zona cu multe paduri,mergem la cules de urzici si

50 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • roxana

    roxana (Chef de cuisine):

    foarte bun. cam asa il fac i eu, numai ca, la sfarsit, adaug leustean proaspat tocat.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    MARIA , 20 martie 2017

    DELICIOS SI SANATOS

  • Fara foto

    eliza , 01 martie 2017

    o reteta excelenta

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2012

    Va multumesc mult . Sunt delicioase, sanatoase si ar trebui sa mancam mai des...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

      Imi plac urzicile cu usturoi ,cu orez ,in ciorbe ....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Arata foarte bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Multumesc mult...Asa am invatat de la bunica mea si imi plac enorm...,dar am sa incerc si varianta ta...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Sunt tare gustoase,nu am pus niciodata malai,eu puneam faina de grau.Am sa incerc si reteta ta.Felicitari!ca de obicei o prezentare reusita.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Ce bine arata!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

23 voturi

Ingrediente

  • 3 gramajoare de urzici
  • o ceapa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • usturoi pisat dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 linguri faina
  • o lingura malai
  • o lingura marar tocat
  • zeama in care au fiert urzicile nu se arunca

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

6 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Salata de sfecla rosie si branza

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

MARIA

DELICIOS SI SANATOS

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Ciuperci cu sos de leurda Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri