Ingrediente
urzici (eu am avut cam 2 kg), 5-6 catei de usturoi,4 cepe ,100ml ulei,o cescuta de malai,, sare si piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
51 voturi
Mod de preparare
Atentie de unde le cumparati,deci trebuie sa stiti de unde sunt culese.Ele se culeg numai din zonele nepoluate,din zonele in care pamantul nu contine substante daunatoare.Astfel urzicile culese de langa casa,sau marginea drumului pot contine plumb care este toxic organismului.
Cum actioneaza urzica asupra organismului :
-vitaminizeaza si reminalizeaza organismul
-elimina starea de anemie
-curata sangele avand efect detoxifiant
-stimuleaza metabolismul
-fluidifica sangele
-scade glucoza din sange
-mareste cantitatea de urina eliminata,contribuind la eliminarea substantelor toxice din sange si in general din organism
-are actiune hemostatica oprind sangerarea
-stimuleaza glandele mamare la femeile lauze
Iata ca aceste multiple proprietati nu pot decat sa demonstreze ca urzica ne poate intari efectiv organismul,purificand sangele si regenerand celulele.
Ar mai fi multe de spus despre urzica ,dar nu vreau sa va plictisesc ci vreau sa va fac pofta de urzici.
Se curata urzicile de tijele mai groase si de alte buruieni sau frunze uscate.Le spalam foarte bine in cateva ape si le oparim cateva minute.Tocam ceapa si o calim in ulei ,apoi stingem cu un polonic ,doua cu zeama in care au fiert urzicile.Pregatim usturoiul ca pentru mujdei si il lasam pentru final, pentru a pastra aroma.
Pasam sau tocam marunt urzicile si le punem peste ceapa,potrivim de sare si piper si le lasam la imprietenit cateva minute .Mai punem 2-3 polonice de zeama si cescuta de malai pentru a forma legatura urzicilor.Dupa 8-10 minute de fierbere,timp in care amestecam cu lingura pentru a nu se prinde de fundul cratitei la foc mic sunt gata.Stingem focul,punem usturoiul si servim cu mamaliguta sau painica prajita.
Pofta buna.
Lucica (Chef de cuisine) , 26 august 2012
Si mie imi plac urzicile. Este o reteta minunata.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011
O adevarata bomba de energie. Imi plac tare mult urzicile, eu gatesc mai des ciorba.
Sidy (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011
Hmmmmmmmm ..ce bunatate ! Si cat sunt de sanatoaseeeee.... Mai ai ca vin pina la tine.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011
Sunt foarte sanatoase urzicile...tare buna reteta!*****
raluka (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Mmm..foarta buna reteta!!Vreau si euuu....:(
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Aratã delicios!!! Din pãcate nu gãsesc în comert:((
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Mi-e dor de urzici. Nu am cules încă anul acesta. Bună reţetă!
mihai (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Hmmmm, ce pofta am de urzici! Pacat ca nu am de unde sa i-au si sa fac. Reteta e foarte bine prezentata si delicioasa. Felicitari!*****
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Foarte buna!*****