autor:

sorina gabriela

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Piure de urzici

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Ingrediente
urzici (eu am avut cam 2 kg), 5-6 catei de usturoi, cepe ,100ml ulei,o cescuta de malai,, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

50 voturi

Mod de preparare

Pentru ca ne plac foarte mult si locuim intr-o zona cu multe paduri,mergem la cules de urzici si nu ne mai oprim de calici ce suntem :))O sa spuneti , vai 2 kg ? Da ,atat am avut de data asta dupa ce au fost curatate.
Atentie de unde le cumparati,deci trebuie sa stiti de unde sunt culese.Ele se culeg numai din zonele nepoluate,din zonele in care pamantul nu contine substante daunatoare.Astfel urzicile culese de langa casa,sau marginea drumului pot contine plumb care este toxic organismului.
Cum actioneaza urzica asupra organismului :
-vitaminizeaza si reminalizeaza organismul
-elimina starea de anemie
-curata sangele avand efect detoxifiant
-stimuleaza metabolismul
-fluidifica sangele
-scade glucoza din sange
-mareste cantitatea de urina eliminata,contribuind la eliminarea substantelor toxice din sange si in general din organism
-are actiune hemostatica oprind sangerarea
-stimuleaza glandele mamare la femeile lauze
Iata ca aceste multiple proprietati nu pot decat sa demonstreze ca urzica ne poate intari efectiv organismul,purificand sangele si regenerand celulele.
Ar mai fi multe de spus despre urzica ,dar nu vreau sa va plictisesc ci vreau sa va fac pofta de urzici.
Se curata urzicile de tijele mai groase si de alte buruieni sau frunze uscate.Le spalam foarte bine in cateva ape si le oparim cateva minute.Tocam ceapa si o calim in ulei ,apoi stingem cu un polonic ,doua cu zeama in care au fiert urzicile.Pregatim usturoiul ca pentru mujdei si il lasam pentru final, pentru a pastra aroma.
Pasam sau tocam marunt urzicile si le punem peste ceapa,potrivim de sare si piper si le lasam la imprietenit cateva minute .Mai punem 2-3 polonice de zeama si cescuta de malai pentru a forma legatura urzicilor.Dupa 8-10 minute de fierbere,timp in care amestecam cu lingura pentru a nu se prinde de fundul cratitei la foc mic sunt gata.Stingem focul,punem usturoiul si servim cu mamaliguta sau painica prajita.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Piure de urzici

Piure de urzici

Spalam urzicile in mai multe ape , le oparim si le punem la fiert timp de 20 min.Dupa ce au fiert

18 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de urzici  cu malai

Piure de urzici cu malai

Mai intai se curata urzicile proaspete si apoi se spala in cateva ape (nu se spala inainte de curatat,

5 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    roxana , 04 mai 2015

    Excelenta! Am facut-o deja de mai multe ori si ma intorc la reteta ta mereu. Multumesc mult!!!!

  • Fara foto

    Dicu Elena , 02 aprilie 2015

    Da sunt foarte bune asa le fac si eu dar am vrut sa ma conving ,ca procedez bine

  • Fara foto

    , 19 martie 2014

    frecate cu malai sunt excelente

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 26 august 2012

      Si mie imi plac urzicile. Este o reteta minunata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      O adevarata bomba de energie. Imi plac tare mult urzicile, eu gatesc mai des ciorba.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2011

      Hmmmmmmmm ..ce bunatate ! Si cat sunt de sanatoaseeeee.... Mai ai ca vin pina la tine.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

      Sunt foarte sanatoase urzicile...tare buna reteta!*****

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Mmm..foarta buna reteta!!Vreau si euuu....:(

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Aratã delicios!!! Din pãcate nu gãsesc în comert:((

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Mi-e dor de urzici. Nu am cules încă anul acesta. Bună reţetă!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Hmmmm, ce pofta am de urzici! Pacat ca nu am de unde sa i-au si sa fac. Reteta e foarte bine prezentata si delicioasa. Felicitari!*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

      Foarte buna!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

50 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

78 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

roxana

Excelenta! Am facut-o deja de mai multe ori si ma intorc la reteta ta mereu. Multumesc mult!!!!

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cornulete cu gem&nuca de post