autor:

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Piure de vinete cu sardele

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete lungi si mai subtiri (circa 400 g), , 3 crengute de cimbru, , 1 capatana usturoi, , 5 linguri ulei de masline, , sare, , 50 g ceapa tocata, , 2 masline fara samburi, , 2 fileuri de sardele (din conserva), , 30 g ceapa verde, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 8-10 frunzulite de busuioc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Vinetele spalate se inteapa cu o furculita de jur imprejur si se aseaza pe o folie mare de aluminiu, impreuna cu cimbrul si cu jumatate din capatana de usturoi. Se stropesc cu ulei, se presara cu sare, se acopera cu o alta folie de aluminiu si, dupa ce se lipesc bine marginile foliilor, se dau o ora la cuptorul incins.
Se taie vinetele in doua, se scobesc, se zdrobec cu o furculita si se amesteca cu putin cimbru si cu restul de usturoi presat.
Se incing - intr-o tigaie - 2 linguri cu ulei si se caleste in el ceapa tocata, pana ce devine sticloasa. Se toaca marunt maslinele, ceapa verde si sardelele, se incorporeaza in piureul de vinete, impreuna cu ceapa calita, iar la sfarsit se adauga, pentru gust, zeama de lamaie si frunzulitele de busuioc taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de vinete cu sardele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete lungi si mai subtiri (circa 400 g)
  • 3 crengute de cimbru
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • 50 g ceapa tocata
  • 2 masline fara samburi
  • 2 fileuri de sardele (din conserva)
  • 30 g ceapa verde
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 8-10 frunzulite de busuioc.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu sos de rosii