autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Piure de vinete cu sardele

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete lungi si mai subtiri (circa 400 g), , 3 crengute de cimbru, , 1 capatana usturoi, , 5 linguri ulei de masline, , sare, , 50 g ceapa tocata, , 2 masline fara samburi, , 2 fileuri de sardele (din conserva), , 30 g ceapa verde, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 8-10 frunzulite de busuioc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Vinetele spalate se inteapa cu o furculita de jur imprejur si se aseaza pe o folie mare de aluminiu, impreuna cu cimbrul si cu jumatate din capatana de usturoi. Se stropesc cu ulei, se presara cu sare, se acopera cu o alta folie de aluminiu si, dupa ce se lipesc bine marginile foliilor, se dau o ora la cuptorul incins.
Se taie vinetele in doua, se scobesc, se zdrobec cu o furculita si se amesteca cu putin cimbru si cu restul de usturoi presat.
Se incing - intr-o tigaie - 2 linguri cu ulei si se caleste in el ceapa tocata, pana ce devine sticloasa. Se toaca marunt maslinele, ceapa verde si sardelele, se incorporeaza in piureul de vinete, impreuna cu ceapa calita, iar la sfarsit se adauga, pentru gust, zeama de lamaie si frunzulitele de busuioc taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de vinete cu sardele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcan prajit cu sos de lamaie si iaurt

Calcanul (Scophthalmus), Cambula (Pleuronectes Flesus) şi Limba de Mare (Solea Solea), sunt reprezentanţii

10 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti la grill

Creveti la grill

Creveti in general se gãsesc congelati,intregi, decorticati sau chiar amestecati cu fructe de mare.Sunt

15 voturi    15 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete lungi si mai subtiri (circa 400 g)
  • 3 crengute de cimbru
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • 50 g ceapa tocata
  • 2 masline fara samburi
  • 2 fileuri de sardele (din conserva)
  • 30 g ceapa verde
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 8-10 frunzulite de busuioc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
File de macrou la gratar