autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Piure de vinete cu sardele

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete lungi si mai subtiri (circa 400 g), , 3 crengute de cimbru, , 1 capatana usturoi, , 5 linguri ulei de masline, , sare, , 50 g ceapa tocata, , 2 masline fara samburi, , 2 fileuri de sardele (din conserva), , 30 g ceapa verde, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 8-10 frunzulite de busuioc.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 200gr.. Vinetele spalate se inteapa cu o furculita de jur imprejur si se aseaza pe o folie mare de aluminiu, impreuna cu cimbrul si cu jumatate din capatana de usturoi. Se stropesc cu ulei, se presara cu sare, se acopera cu o alta folie de aluminiu si, dupa ce se lipesc bine marginile foliilor, se dau o ora la cuptorul incins.
Se taie vinetele in doua, se scobesc, se zdrobec cu o furculita si se amesteca cu putin cimbru si cu restul de usturoi presat.
Se incing - intr-o tigaie - 2 linguri cu ulei si se caleste in el ceapa tocata, pana ce devine sticloasa. Se toaca marunt maslinele, ceapa verde si sardelele, se incorporeaza in piureul de vinete, impreuna cu ceapa calita, iar la sfarsit se adauga, pentru gust, zeama de lamaie si frunzulitele de busuioc taiate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de vinete cu sardele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Caras cu lamaie si usturoi la cuptor

Caras cu lamaie si usturoi la cuptor

Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs. Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un

13 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Orata la cuptor

Orata la cuptor

Se curata pestele bine se usuca cu servet de bucatarie , apoi cartofi se curata si se fierb rondele

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 vinete lungi si mai subtiri (circa 400 g)
  • 3 crengute de cimbru
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • 50 g ceapa tocata
  • 2 masline fara samburi
  • 2 fileuri de sardele (din conserva)
  • 30 g ceapa verde
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 8-10 frunzulite de busuioc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
File de somn pe pat de legume si sos de smantana