autor:

zana b.

» » Retete de post

Piure de vinete

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
2 vinete, cepe tocate,6 linguri ulei,1 lingurita usturoi pisat,1 ardei gras tocat marunt,2 rosii,1/2 lingurita zahar,sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Vinetele se coc,apoi se toaca.Ceapa se rumeneste in ulei pana se inmoaie,apoi se pune usturoiul si ardeiul gras.Se scot si se pun intr-un castron mai mare,apoi se adauga vinetaele,rosiile,zaharul,sare si piper,si se amesteca bine.

Uleiul ramas se incalzeste si se toarna in compozitie,apoi se fierbe la foc mic,acoperit ,pana scade zeama si compozitia devine consistenta.Se lasa sa se raceasca si se serveste pe felii de paine neagra sau de secara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Orez cu ciuperci

Orez cu ciuperci

Se lasa uleiul sa se incinga, abia apoi se adauga ceapa (spalata, tocata marunt). Se adauga bulionul

1 vot    1 comentariu
30 min
Retete de post
Placinta dobrogeana cu dovleac

Placinta dobrogeana cu dovleac

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga treptat apa calduta, sarea, 12 linguri

12 voturi    1 comentariu
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 vinete, cepe tocate,6 linguri ulei,1 lingurita usturoi pisat,1 ardei gras tocat marunt,2 rosii,1/2 lingurita zahar,sare,piper

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
MAMALIGA simpla