autor:

Anca Rm

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2016

Ingrediente
-500 gr faina integrala, -7 gr drojdie uscata, -325-350 ml apa calduta, -1/2 lingurita zahar, -2 linguri ulei masline, -sare, -un dovlecel mic, -sos de rosii (facut in casa ), -sunca de casa, -ardei iute, -2 linguri pesto

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.
Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).
Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .
Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava .
Il ungem cu sos de rosii (rosiile impreuna cu oregano si un ardei i-am pus pe foc pana s-au inmuiat , apoi le-am blenduit si am obtinut sosul)
Dovlecelul l-am taiat rondele si l-am pus cu sare , apoi l-am calit putin intr-o tigaie fara ulei ca sa scap de apa .
Am asezat rondelele de dovlecei pe pizza , punem bucati subtiri de sunca , ardei iute rondele si bucati de cas (in loc de cas se poate folosi cascaval , casul meu a fost facut in casa din lapte de vaca).
Stropim cu ulei de masline
Dam totul in cuptorul incins la 180 grade pana se rumeneste usor blatul pe margini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu dovlecel, cas si sunca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • -500 gr faina integrala
  • -7 gr drojdie uscata
  • -325-350 ml apa calduta
  • -1/2 lingurita zahar
  • -2 linguri ulei masline
  • -sare
  • -un dovlecel mic
  • -sos de rosii (facut in casa )
  • -sunca de casa
  • -ardei iute
  • -2 linguri pesto

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza vegana si masline verzi