Pentru blat,amesteca 100 ml lapte caldut cu zahar si drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de lapte caldut.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp de 1 ora, la temperatura camerei.
Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 1 ora.
Dupa ce a trecut 1 ora, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in 4-8 bucati.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.
Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma cerc.Aseaza cercurile intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Incalzeste cuptorul la 220ᵒC .Pentru umplutura, amesteca intr-un vas termoreizstent ardeii, prazul si uleiul de masline apoi da-le la copt 15-20 minute pana cand s-au inmuiat usor.Unge blaturile de pizza cu pasta de tomate. Imparte apoi legumele copate pe fiecare pizza, aseaza felii de mozzarella, rosii cherry si presara mazarea cu morcovii.Da pizza la copt 20-25 minute apoi serveste-o.
http://lauradfood2.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii