autor:

valentina ionita
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
1 pahar apa, 1 pahar ulei, 20 linguri faina, 2 dovlecei proaspeti sau congelati, o vanata de marime mijlocie, rosii proaspete,congelate,suc de rosii sau pasta de tomate, 4-5ardei gras,capia proaspeti sau congelati, 3 -4 ciuperci proaspete,congelate.Daca folositi ciuperci conservate la borcan puneti jumatate sau chiar un borcan., cateva bucati de telina, 1 morcov, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, masline, cascaval de post, sare, aveti la indemana), , Iese un aluat extraordinar care se aseaza direct in tava si se modeleaza cu mainele forma tavii., Poate fi folosit atat pt pizza de post cat si pentru celelalte., Ca umplutura fiecare foloseste ce doreste.Consider ca aluatul este important, Daca aveti tavite mici puteti modela mai multe pizza.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

62 voturi

Mod de preparare

Legumele le puteti pregati in 2 moduri :
1.le puteti pune in straturi pe blat in stare naturala peste care adaugati cascavalul,rosiile ,sucul de rosii sau pasta de tomate si maslinele.Cascavalul il puteti rade sau sa taiati felii cu care veti acoperi integral pizza.Evident sa nu lipseasca condimentele.
Dovleceii si vinetetele le mai puteti pune tot rondele mai intai putin pe gratar.Ceapa se aseaza rondele, usturoiul se toaca fin si se presara peste rondelele de ceapa.Telina si morcovul le dati pe razatoare,iar vanata si dovleceii se taie rondele.
Deasupra se aseaza felii de rosii . 2.Toate legumele se calesc impreuna cu condimentele si cand se racesc se aseaza peste blat in tava,apoi se aseaza cascavalul,maslinele si rondelele de rosii. Acum am folosit cea de a doua varianta si anume cu legumele calite,fierte.
Ambele variante sunt grozave.Pofta buna!

Succes si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pizza de post

Pizza de post

Se obtine un aluat moale care se intinde cu lingura in tava rotunda, unsa cu margarina, tapetata

12 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Retete de post
Pizza de post

Pizza de post

Se face un blat de pizza din faina, ulei, drojdie( care a fost pusa sa creasca cu putin zahar si

23 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Cascavalul este de post draga Angela, nu contine proteina din lapte...

  • Fara foto

    Dana Talpos , 18 noiembrie 2013

    Daca tu nu ai auzit de cascaval de post nu inseamna ca nu stie nimeni ce e.

  • Fara foto

    Angela Nesteriuc , 13 august 2013

    Schimba-i numele, ca nu este de post, are cascaval!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

      Tare buna! Pizza mea nu e de post.

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Roma, Roma, Napoli, amore mio, bicicleti e spagheti e . pizza romana.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Intr-adevar o pizza delicioasa de post ! Si foarte sanatoasa....

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      foarte buna!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      MMMmmm o bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

62 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar apa
  • 1 pahar ulei
  • 20 linguri faina
  • 2 dovlecei proaspeti sau congelati
  • o vanata de marime mijlocie
  • rosii proaspete,congelate,suc de rosii sau pasta de tomate
  • 4-5ardei gras,capia proaspeti sau congelati
  • 3 -4 ciuperci proaspete,congelate.Daca folositi ciuperci conservate la borcan puneti jumatate sau chiar un borcan.
  • cateva bucati de telina
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • masline
  • cascaval de post
  • sare, aveti la indemana)
  • Iese un aluat extraordinar care se aseaza direct in tava si se modeleaza cu mainele forma tavii.
  • Poate fi folosit atat pt pizza de post cat si pentru celelalte.
  • Ca umplutura fiecare foloseste ce doreste.Consider ca aluatul este important
  • Daca aveti tavite mici puteti modela mai multe pizza.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cascavalul este de post draga Angela, nu contine proteina din lapte...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Șmarn