autor:

silviana maftei

» » Aperitive

pizza picanta

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
0,500 faina, 1 cana (de ceai) cu apa caldut, 1/2 cubulet drojdie de bere, 1 lingura ulei de masline, , umplutura, 4 linguri de pasta de rosi, 1/4 lingurita piper negru, 1 ardei iute rosu, 4 linguri cu busuioc proaspat, 4 cirnaciori oltenesti taiati rondele, 4 ciuperci pleutorius taiate fin, 4 rosi decojite taiate rondele, 0,200 gr cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

8 voturi

Mod de preparare

In apa calduta se dizolva drojdia, se toarna peste faina si sa amesteca.
Se adauga uleiul si se framinta, se bate aluatul de masa, se tranteste de 100 de ori, asa devine elastic.

Aluatul se lasa la crescut 1/2 ore.

Se intinde aluatul dupa grosimea dorita, se mai adauga faina daca mai cere la intins.

Intr-o punguta de plastic se pun 2 linguri de apa si pasta de rosii, se omogenizeaza, se taie coltul pungutei si se toarna pasta pe toata suprafata aluatului.
Se pipereaza se imprastie ardeiul iute, 2 linguri de busuioc, ciupercile, oltenestii, rosiile, busuioc, deasupra se rade cascavalul.

Se lasa la crescut 1/2 ore.

Se coace la temperatura medie 20-25 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "pizza picanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pizza picanta

Pizza picanta

Se ung blaturile cu branza topita iar peste se pune ketchup picant dupa care incepem sa asezam pe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza  picanta si gustoasa

Pizza picanta si gustoasa

Aluat: am facut aluatul la masina de paine si am pus ingredientele de mai sus in ordinea urmatoare:

3 voturi    1 comentariu
3h 45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    daca nu aveti dimp si nu doriti ca aluatul sa dospeasca, adaugati in compozitie 4 linguri ulei.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 0,500 faina
  • 1 cana (de ceai) cu apa caldut
  • 1/2 cubulet drojdie de bere
  • 1 lingura ulei de masline
  • umplutura
  • 4 linguri de pasta de rosi
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1 ardei iute rosu
  • 4 linguri cu busuioc proaspat
  • 4 cirnaciori oltenesti taiati rondele
  • 4 ciuperci pleutorius taiate fin
  • 4 rosi decojite taiate rondele
  • 0,200 gr cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

daca nu aveti dimp si nu doriti ca aluatul sa dospeasca, adaugati in compozitie 4 linguri ulei.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta de pui (kotopita)