Pizza vegetariana cu pesto

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pizza vegetariana cu pesto

Ingrediente

  • -300 gr faina integrala
  • -5 gr drojdie uscata
  • -200 ml apa calduta
  • -1/2 lingurita zahar
  • -1 lingura ulei masline
  • -sare
  • -un dovlecel mic
  • -o vanata mica
  • -100 ml ketchup de casa
  • -jumate ardei rosu
  • -100 gr tofu
  • -un fir ceapa verde

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.

Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).

Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.

Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .

Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava .

Umplutura:

Dovlecelul si vanata le teiem rondele si le asezonam cu sare , le lasam sa stea 10 minute sa lase apa . Le punem pe un gril pana se rumensc usor, nu avem nevoie de ulei , si lasam sa se raceasca.

Peste aluat punem un strat de ketchup de casa (poate fi inlocuit cu sos de rosii sau pasta de rosii ) si 2 linguri de pesto. Intindem bine pe toata suprafata blatului.

Asezam peste dovlecelul si vanata , ceapa taiata rondele si ardeiul rosu taiat felii. Peste ele maruntim cu mana tofu .

Deasupra am mai pus cu lingurita putin ketchup , din loc in loc.

Dam totul la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam sa se coaca (aproximativ 1015 minute)

Am folosit o tava de tarta cu diametru 24 cm .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise