Făina se cerne, se adună moviliţă, se face o adâncitură, în care se toarnă apă şi ouă bătute. Se sărează, se frământă aluatul, şi se lasă 30-40 minute. Apoi aluatul se împarte în trei părţi egale, se întinde cu facaletul, pe urmă - în mâini, până când turtele vor avea grosimea foii de hârtie. Prima foaie se unge cu o parte din untul topit, de asupra se pune brânza dată printr-o răzătoare cu ochiurile măşcate, se acoperă cu cea de a doua foaie de aluat, se unge şi aceasta cu unt topit, se pune iar un strat de brânză şi se acoperă cu cea de a treia foaie de aluat, marginile se lipesc cu degetele. Se unge cu ou, se pune în tava unsă cu ulei şi se coace în rolă la o temperatură potrivită, până se rumeneşte. Se taie bucăţi. Se serveşte rece. În calitate de umplutură poate fi folosit de asemenea bostan dat prin răzătoare, sau cartofi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii