autor:

sorina gabriela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Pläcinta Delicia

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Ingrediente
aluat:, 500g faina,250g unt, zahar pudra,200g nuca pisata fin,2 oua, 150ml vin alb sec, un praf de sare., umplutura :, 750g mere,750g fructe de padure congelate(afine, mure si zmeura),200g zahar,2 plicuri budinca de vanilie,50ml ulei.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

60 voturi

Mod de preparare

Eu prefer acest aluat pentru ca este foarte fin si foarte fraged.Din acest aluat fac pläcinte si tarte cu fructe.A fost folosit la Pflaumenkuchen mit Sahne -Tarte cu prune si smantana.
Untul moale (nu topit) se freaca cu zaharul si praful de sare.Apoi pe rand se incorporeaza ouale si vinul,iar la sfarsit faina si nuca.Se framanta repede si se obtine un aluat pufos si lipicios.Nu se mai adauga faina pentru a nu il ingreuna si pierde din fragezime.Se baga aluatul intr-o punga ,se pune la congelator pana a 2-a zi.
Se scoate coca din congelator si cat timp pregatim umplutura ea se dezgheata.
Se rad merele cu tot cu coaja,se calesc cu 50ml ulei si 200g zahar,nu mai mult de 15 minute pentru a nu pierde din sucul format .Dupa ce s-au racit se amesteca cu fructele de padure si cele 2 plicuri de praf pentru budinca cu vanilie ,direct din plic ,fara a fii fiarta ca de obicei cu lapte(numai praful care este de fapt amidon cu aroma de vanilie).Sucul din mere si cel din fructele de padure v-or lega pläcinta in timpul coacerii.
Pe masa de lucru,impartim aluatul in 2 bucati. Una mai mare pentru baza si una mai mica pentru capacul pläcintei.Se pune pe masa o foaie de copt peste care punem coca ,iar deasupra alta foaie de copt si incepem sa intindem cu facaletul aluatul.Astfel ne este mai usor ,pentru ca foaia este foarte frageda .Indepartam prima foaie de copt,cea peste care am lucrat aluatul,iar cu cea de la baza ,prin rasturnare punem foaia de placinta in tava.Indepartam foaia de copt si asezam umplutura.La fel procedam si cu foaia de capac a pläcintei.Este mai dificil de lucrat , dar la final cand v-om servi aceasta placinta laudele ne v-or umple de satisfactie si bucurie.De gust nu va mai spun nimic. Va las sa descoperiti dumneavoasträ si va garantez ca nu regretati.
secret de preparare:
Astfel find pregatita placinta ,pudrati cu zahar pudra sau tos din abundenta.Formeaza o polita de sticla in timpul coaceri,iar la final cand o pudram cu zahar ,acesta nu se v-a topi ,iar placinta ramane crocanta .
Nu petreceti aluatul peste margini,pentru a respira placinta in timpul coaceri si garantat umplutura nu v-a curge in tava.
Dam la 180 de grade ,pentru 40 de minute cu luft sau 200 de grade la cuptor normal.
Mai este nevoie sa va doresc pofta buna ? :)
Cu siguranta ,nu .
Succes si rabdare la preparare, asta va urez.:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pläcinta Delicia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Blat: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem

20 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Inghetata de capsuni si vanilie

Inghetata de capsuni si vanilie

1. Fa capsunii piure.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Pune frisca la fiert, dupa

7 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Bety (Bucatar sef):

    Am facut-o... este intradevar un DELICIU!!! Singurul amendament: data viitoare nu am sa mai calesc merele in ulei.

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Lilli_Dragan

    Lilli_Dragan (Bucatar) , 08 octombrie 2016

    Pentru aluat cat zahar se pure????

  • Fara foto

    Simona Andreea , 15 februarie 2014

    Petruta cred ca, cantitatea de zahar la care te referi este cea pentru pudrat, scrie mai jos cant pt placinta 200 gr

  • Fara foto

    Dobrin Mariana , 16 noiembrie 2013

    tre' sa fie delicioasa!

    • Fara foto

      Petruta Lavinia Stefan , 16 octombrie 2013

      cantitatea de zahar ?????????????????

    • Fara foto

      sandyna , 02 iunie 2013

      doamne arata superb si cred ca e tot asa de buna!!!

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2012

      Un adevarat deliciu.Arata fantastic

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2012

      Splendida prajitura si aluat fin si umplutura cu fructe ceva minunat. O singura intrebare ce marime de tava ai folosit ? te rog sa-mi raspunzi am preluat reteta si asi dori sa o incerc.Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2012

      Mi-a facut cu ochiul pozele la reteta si am venit repede sa o citesc. E grozava!

    • DiDi

      DiDi (Chef de cuisine) , 27 august 2011

      Pare foarte bună...am să încerc s-o fac.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      Un deliciu apetisant!

    • Eugénia (Mihai ) DELAD

      Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

      Excelenta prajitura ta! O prajitura de "grand chef"!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Foarte gustoasa! Iar aluatul pentru foi merita incercat.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Eu sunt pofticoasa casei...pe mine m-ai convins!!! aratã super:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Draga mea, pe mine cu siguranta m-ai convins de prospetimea si aroma inbietoare a acestei delicioase placinte yumi,yumi. Felicitari ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      wow...daca o vede sotul sigur ma pune sa o fac : ))....yami yami...*****

    • kamkrys75

      kamkrys75 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Vai de mine cum arata!!!!!!!Mor de pofta!!!!!Simfonia fructelor!!!!Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

60 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 500g faina,250g unt, zahar pudra,200g nuca pisata fin,2 oua
  • 150ml vin alb sec
  • un praf de sare.
  • umplutura :
  • 750g mere,750g fructe de padure congelate(afine
  • mure si zmeura),200g zahar,2 plicuri budinca de vanilie,50ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Lilli_Dragan (Bucatar)

Pentru aluat cat zahar se pure????

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Floricele dulci de primavara