Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 noiembrie 2016

Ingrediente
-1 pachet foi,(aluat foietaj),, -4 oua,, -200 gr.branza de capra,, -200 gr.rosii chery,, -200 gr.bacon,, -1 legatura ceapa verde,, -200 gr.ciupercute.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

40 voturi

Mod de preparare

-Se rade branza intr-un castron,peste branza se adauga trei oua si se mixeaza,la final se adauga si ceapa verde tocata marunt(nu mai potrivim de sare,deoarece branza este un pic sarata),
-Se intinde foaia de aluat pe masa de lucru si se taie doua forme rotunde,din fiecare foaie se fac cate doua foi rotunde.Se pune in tava,hartie de copt,se presoara putina faina,se aseaza o foaie si se pune cu lingura compozitia de branza,se aseza felii de ciupercute,felii de bacon,se aseaza din nou o foaie de aluat si se continua cu asezatul ingredientelor pe foi,pana la ultima foaie.Peste ultima foaie nu se mai pune nimic.
-Pe mijlocul placintei se pune un borcanel mic si se taie cu cutitul placinta in opt bucati,se intorc apoi petalele,doua cate doua,se unge placinta cu un ou batut,se orneaza cu rosii chery si se da la cuptorul incalzit deja.Cand se rumeneste pe margini este semn ca placinta noastra este gata.Sa aveti pofta dragilor,la asa deliciu culinar!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

Placinta aperitiv cu sunca si cascaval

Mi-a placut cum mi-a iesit, mai demult, placinta cu iaurt. asa ca am brodat pe aceeasi tema o altfel

38 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu oua
Placinta aperitiv cu franjuri

Placinta aperitiv cu franjuri

Se pun la fiert ingredientele de carne de mai sus,se curata limba de pielita alba se toaca totul

2 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia_Gheorghiu

    Lia_Gheorghiu (Bucatar) , 15 noiembrie 2016

    imi place e deosebita

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

40 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet foi,(aluat foietaj),
  • -4 oua,
  • -200 gr.branza de capra,
  • -200 gr.rosii chery,
  • -200 gr.bacon,
  • -1 legatura ceapa verde,
  • -200 gr.ciupercute.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Lia_Gheorghiu

Lia_Gheorghiu (Bucatar)

imi place e deosebita

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Varza cu carne tocata la cuptor