Placinta ardeleneasca cu branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g faina
  • drojdie cat o nuca
  • un praf de sare
  • o cana de apa calduta
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de marar
  • 500 g branza
  • ulei pt. prajit

Mod de preparare

Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta

o coca de paine care se pune la dospit

cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se

amesteca cu cozile de ceapa verde taiate

marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea

cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de

placinta. Se coace in tigaie in uleiul bine

incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.

Se pot servi ca aperitiv,sau pot constitui

o cina de sine statatoare,alaturi de un

pahar de bere rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise