Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta
o coca de paine care se pune la dospit
cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se
amesteca cu cozile de ceapa verde taiate
marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea
cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de
placinta. Se coace in tigaie in uleiul bine
incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.
Se pot servi ca aperitiv,sau pot constitui
o cina de sine statatoare,alaturi de un
pahar de bere rece.
Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....
Gogosi glazurateCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii