autor:

autor

» » Prajituri

Placinta ardeleneasca cu branza

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
600 g faina, drojdie cat o nuca, un praf de sare, o cana de apa calduta, 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar, 500 g branza, ulei pt. prajit

Dificultate: Medie Timp: 2h

65 voturi

Mod de preparare

Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta


o coca de paine care se pune la dospit


cca 1 ora. Intre timp se prepara umplutura.


Se faramiteaza branza cu furculita si se


amesteca cu cozile de ceapa verde taiate


marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea


cate o mana de aluat care se intinde putin cu sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de


placinta.


Se coace in tigaie in uleiul bine


incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca se umfla putin.


Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.


Se pot servi ca aperitiv,sau pot constitui


o cina de sine statatoare,alaturi de un


pahar de bere rece.
Retete
Alte retete din Prajituri

Briose bicolore (reteta testata)

Se mixeaza untul (margarina) cu zaharul, ouale si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si

7 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Prajiturele din aluat fraged cu scortisoara

Faina, praful de copt si sarea, se amesteca cu untul pana devine sfaramicios. La final se adauga

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

65 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina
  • drojdie cat o nuca
  • un praf de sare
  • o cana de apa calduta
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de marar
  • 500 g branza
  • ulei pt. prajit

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse