autor:

tab1ta

» » Retete de post

Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi

Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tab1ta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 noiembrie 2013

Ingrediente
500 g faina, 1/2 cub drojdie, putin lapte pentru inmuiat drojdia, 350 ml apa calduta, sare, 500 g cartofi (3 cartofi), 250 g varza acra (murata), ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

41 voturi

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi se scurg de apa, se zdrobesc, se adauga ulei si se lasa la racit. Varza murata se clateste in cateva ape daca este prea sarata. Se toaca marunt, se stoarce si se caleste in putin ulei.



Intr-un bol se pune faina si se face o adancitura in mijloc in care se pune drojdia dizolvata in laptele caldut si sare. Se acopera vasul si se lasa la loc cald 10-15 minute sa dospeasca maiaua. Faina se amesteca cu maiaua si apa calduta adaugata treptat. Se framanta cu mainile pana ce aluatul devine omogen, nu mai mult. Trebuie sa rezulte un aluat moale si elastic. Se acopera vasul si se lasa 30 de minute la loc cald.



Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Se formeaza bile de aluat, se intind cu mana, se pune in mijloc din umplutura varza+cartof, se aduc marginile si se unesc la mijloc, se intind cu mana sau cu sucitorul fie cat mai subtiri, sa se faca de forma tigaii si sa iasa tot aerul afara. Intr-o tigaie se incinge foarte putin ulei si se coc pe ambele parti pana se rumenesc putin.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ardeleneasca cu varza murata si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Varza la cuptor

Varza la cuptor

Varza taiata marunt se aseaza intr-o cratita, apoi se pun uleiul, sarea, piperul, sucul de rosii

3 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post
Strudel cu mere si dovleac

Strudel cu mere si dovleac

Calim dovleacul si marul impreuna cu margarina topita adaugand zaharul treptat. Spre sfarsit adaugam

5 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nervos , 27 martie 2018

    1/2 cub??? Care cub? Toata lumea scrie retete :(( Am un cub de 500 g.

  • Fara foto

    cineva , 15 martie 2016

    se pune putin lapte cald ??? ce reteta de post mai e si asta ???

  • Fara foto

    Florina Danalache , 15 februarie 2015

    SPUNE IN ULTIMUL PARAGRAF: " Se formeaza bile de aluat, se intind cu mana, se pune in mijloc din umplutura varza+cartof, se aduc marginile si se unesc la mijloc, se intind cu mana sau cu sucitorul fie cat mai subtiri, sa se faca de forma tigaii si sa iasa tot aerul afara. Intr-o tigaie se incinge foarte putin ulei si se coc pe ambele parti pana se rumenesc putin."

    • Fara foto

      Zenovia Zlataru , 13 februarie 2015

      foarte bune.....!

    • AdeLyna

      AdeLyna (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2014

      mmmm....trebuie sa incerc si eu!

    • Fara foto

      Coman Niculina , 16 noiembrie 2014

      Daca pui lapte mai e de post!!!

    • Fara foto

      Radulescu Dan , 16 noiembrie 2014

      DE POST CU LAPTE????????

    • Fara foto

      Clemente Eugen , 07 iulie 2014

      mai pui si doua feli de bacon afumat in compozitie si e belea! :)

    • Fara foto

      Ecaterina Lapusneanu , 12 mai 2014

      da, eu fac aluatul cu apa mineral ,iar drojdia o dizolv in l;aptic caldut:0 rezultatul este o adevarata minune

    • Fara foto

      Mindruti Nicu , 03 martie 2014

      Lapte de post?

    • Fara foto

      Mari Lele , 07 decembrie 2013

      arata foarte bine, eu fac placinte in fiecare zi

    • tab1ta

      tab1ta (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

      Ma bucur ca le-ai facut!:) Si mie -mi plac foarte mult.

    • Fara foto

      Oana , 29 noiembrie 2013

      le-am facut aseara. ff bune si usor de facut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

41 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1/2 cub drojdie
  • putin lapte pentru inmuiat drojdia
  • 350 ml apa calduta
  • sare
  • 500 g cartofi (3 cartofi)
  • 250 g varza acra (murata)
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de tab1ta
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare.

155 voturi    34 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Wrap (lipie mexicana) cu spanac si cartofi

Wrap (lipie mexicana) cu spanac si cartofi

Ceapa se toaca si se caleste putin pana devine sticloasa. Cartofii se taie bucatele mai mici,

1 vot    0 comentarii
30 min
Sandviciuri
Piure de telina si cartofi

Piure de telina si cartofi

Telina si cartofii se curata si se taie cubulete mici. Se fierb in lapte cu putina sare. Se

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Nervos

1/2 cub??? Care cub? Toata lumea scrie retete :(( Am un cub de 500 g.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
CIORBA TIGANEASCA