autor:

Fara foto

» » Prajituri

PLACINTA BUCURESTEANA CU MERE

Autor: Diana T. (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana T. (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
Aluat:, • 1 pachet si jumatate de unt • 2 linguri zahar, • 250 ml smantana 1 ceasca mare de faina – 300-350 g, Umplutura:, • 1,5 kg mere • 3 linguri unt, • 2 linguri bune zahar • 100 g stafide, • 2 plicuri zahãr vanilat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

• Se amesteca bine untul, smântâna, faina si zaharul
• Bulgarele obtinut se lasa la frigider 1 noapte si se scoate cu 1 ora
inainte de copt
• Merele se curata si se rad mare
• Se incinge unt intr-o craticioara si se pun merele la aurit
• Când si-au schimbat culoarea, adaugati zaharul si stafidele, amestecati
bine si lãsaþi sa se raceasca
Coptul:
• Se unge o tava de cuptor cu unt
• Aluatul se imparte jumatate si se intinde în 2 foi cat tava
• Se intinde prima foaie în tava, se înteapa cu furculita (marcati bine
unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor încins
• Se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, care si ea
se inteapa cu furculita
• Se da la cuptor 1 jumatate de ceas
Placinta se taie mai usor cand e calduta.
• Placinta se scoate mai usor din tava cand s-a racit dar e bunã caldã, asa
ca, dupa ce ati dizlocat-o, reincalziti-o!
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA BUCURESTEANA CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta exotica

Tarta exotica

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza

36 voturi    20 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • • 1 pachet si jumatate de unt • 2 linguri zahar
  • • 250 ml smantana 1 ceasca mare de faina – 300-350 g
  • Umplutura:
  • • 1,5 kg mere • 3 linguri unt
  • • 2 linguri bune zahar • 100 g stafide
  • • 2 plicuri zahãr vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine