autor:

Fara foto

» » Prajituri

PLACINTA BUCURESTEANA CU MERE

Autor: Diana T. (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana T. (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
Aluat:, • 1 pachet si jumatate de unt • 2 linguri zahar, • 250 ml smantana 1 ceasca mare de faina – 300-350 g, Umplutura:, • 1,5 kg mere • 3 linguri unt, • 2 linguri bune zahar • 100 g stafide, • 2 plicuri zahãr vanilat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

• Se amesteca bine untul, smântâna, faina si zaharul
• Bulgarele obtinut se lasa la frigider 1 noapte si se scoate cu 1 ora
inainte de copt
• Merele se curata si se rad mare
• Se incinge unt intr-o craticioara si se pun merele la aurit
• Când si-au schimbat culoarea, adaugati zaharul si stafidele, amestecati
bine si lãsaþi sa se raceasca
Coptul:
• Se unge o tava de cuptor cu unt
• Aluatul se imparte jumatate si se intinde în 2 foi cat tava
• Se intinde prima foaie în tava, se înteapa cu furculita (marcati bine
unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor încins
• Se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, care si ea
se inteapa cu furculita
• Se da la cuptor 1 jumatate de ceas
Placinta se taie mai usor cand e calduta.
• Placinta se scoate mai usor din tava cand s-a racit dar e bunã caldã, asa
ca, dupa ce ati dizlocat-o, reincalziti-o!
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA BUCURESTEANA CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam faina, praful de copt,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • • 1 pachet si jumatate de unt • 2 linguri zahar
  • • 250 ml smantana 1 ceasca mare de faina – 300-350 g
  • Umplutura:
  • • 1,5 kg mere • 3 linguri unt
  • • 2 linguri bune zahar • 100 g stafide
  • • 2 plicuri zahãr vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan