Ingrediente
Aluat:, • 1 pachet si jumatate de unt • 2 linguri zahar, • 250 ml smantana 1 ceasca mare de faina – 300-350 g, Umplutura:, • 1,5 kg mere • 3 linguri unt, • 2 linguri bune zahar • 100 g stafide, • 2 plicuri zahãr vanilat
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
• Bulgarele obtinut se lasa la frigider 1 noapte si se scoate cu 1 ora
inainte de copt
• Merele se curata si se rad mare
• Se incinge unt intr-o craticioara si se pun merele la aurit
• Când si-au schimbat culoarea, adaugati zaharul si stafidele, amestecati
bine si lãsaþi sa se raceasca
Coptul:
• Se unge o tava de cuptor cu unt
• Aluatul se imparte jumatate si se intinde în 2 foi cat tava
• Se intinde prima foaie în tava, se înteapa cu furculita (marcati bine
unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor încins
• Se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, care si ea
se inteapa cu furculita
• Se da la cuptor 1 jumatate de ceas
Placinta se taie mai usor cand e calduta.
• Placinta se scoate mai usor din tava cand s-a racit dar e bunã caldã, asa
ca, dupa ce ati dizlocat-o, reincalziti-o!