autor:

» » Prajituri

PLACINTA BUCURESTEANA CU MERE

Autor: Diana T. (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana T. (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
Aluat:, • 1 pachet si jumatate de unt • 2 linguri zahar, • 250 ml smantana 1 ceasca mare de faina – 300-350 g, Umplutura:, • 1,5 kg mere • 3 linguri unt, • 2 linguri bune zahar • 100 g stafide, • 2 plicuri zahãr vanilat

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

• Se amesteca bine untul, smântâna, faina si zaharul
• Bulgarele obtinut se lasa la frigider 1 noapte si se scoate cu 1 ora
inainte de copt
• Merele se curata si se rad mare
• Se incinge unt intr-o craticioara si se pun merele la aurit
• Când si-au schimbat culoarea, adaugati zaharul si stafidele, amestecati
bine si lãsaþi sa se raceasca
Coptul:
• Se unge o tava de cuptor cu unt
• Aluatul se imparte jumatate si se intinde în 2 foi cat tava
• Se intinde prima foaie în tava, se înteapa cu furculita (marcati bine
unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor încins
• Se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, care si ea
se inteapa cu furculita
• Se da la cuptor 1 jumatate de ceas
Placinta se taie mai usor cand e calduta.
• Placinta se scoate mai usor din tava cand s-a racit dar e bunã caldã, asa
ca, dupa ce ati dizlocat-o, reincalziti-o!
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA BUCURESTEANA CU MERE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • • 1 pachet si jumatate de unt • 2 linguri zahar
  • • 250 ml smantana 1 ceasca mare de faina – 300-350 g
  • Umplutura:
  • • 1,5 kg mere • 3 linguri unt
  • • 2 linguri bune zahar • 100 g stafide
  • • 2 plicuri zahãr vanilat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Rasturnata cu Portocale Rosii