PLACINTA BUCURESTEANA CU MERE

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • • 1 pachet si jumatate de unt • 2 linguri zahar
  • • 250 ml smantana 1 ceasca mare de faina – 300-350 g
  • Umplutura:
  • • 1,5 kg mere • 3 linguri unt
  • • 2 linguri bune zahar • 100 g stafide
  • • 2 plicuri zahãr vanilat

Mod de preparare

• Se amesteca bine untul, smântâna, faina si zaharul

• Bulgarele obtinut se lasa la frigider 1 noapte si se scoate cu 1 ora

inainte de copt

• Merele se curata si se rad mare

• Se incinge unt intr-o craticioara si se pun merele la aurit

• Când si-au schimbat culoarea, adaugati zaharul si stafidele, amestecati

bine si lãsaþi sa se raceasca

Coptul:

• Se unge o tava de cuptor cu unt

• Aluatul se imparte jumatate si se intinde în 2 foi cat tava

• Se intinde prima foaie în tava, se înteapa cu furculita (marcati bine

unghiurile) si se da 1 sfert de ora la cuptor încins

• Se scoate tava, se astern merele, se acopera cu a doua foaie, care si ea

se inteapa cu furculita

• Se da la cuptor 1 jumatate de ceas

Placinta se taie mai usor cand e calduta.

• Placinta se scoate mai usor din tava cand s-a racit dar e bunã caldã, asa

ca, dupa ce ati dizlocat-o, reincalziti-o!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor