autor:

Manolovici Eugen

» » Dulciuri diverse

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Manolovici Eugen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
6 oua, 2 cani lapte acru ( sau iaurt ), 2 cani faina, 1 ceasca ulei, 1 pachetel praf de copt, 2 lingurite zeama de lamaie, 400 g branza de vaci, 4 linguri zahar, 1 pliculet vanilie, esenta rom, 1 lingura coaja de portocala rasa, 100 g stafide, sare, 2 linguri zahar pudra, 100 g margarina, 200g miere

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste, faina incorporata cu praful de cop, dizolvat in zeama de lamaie. Framantam cu nadejde, turnand din cand in cand ulei, dupa cerintele aluatului, pana obtinem o consistenta ca o maia.Rasturnam , elegant, compozitia intr-o tava, unsa cu raspundere patriotica cu margarina , prafuita cu putina faina si o lasam sa se odihneasca la temperatura camerei. Amestecam branza , cele 2 oua, un picut de sare, vanilia, esenta de rom ( cateva picaturi ), coaja de portocala rasa , stafidele cu mierea pana obtinem o pasta omogena .Punem cate o lingura din aceasta pasta, din loc in loc, peste compozitia din tava si dam la cuptor. Coacem la foc potrivit aproximativ 50 minute. Dupa coacere, lasam la racit, prafuim cu zaharul pudra, portionam in forme paralelipipedice si asezam fromos bucatile de placinta pe un platou. Gataaaaaaa !!!, POFTA BUNA COPII !!!!!!! PROVERB TURCESC : Asculta de doua ori, gateste o data !
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trufe

Trufe

Ciocolata si untul se topesc intr-o craticioara (pe foc direct sau la bain-marie), la foc mic, si

9 voturi    7 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Pastel de nata

Pastel de nata

Se scoate aluatul si se lasa la dezghetat.Se intinde foaia pe masa de lucru si cu ajutorul unui pahar

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ank (Maestru bucatar):

    Am facut-o, wow!!!!!, uitati-va ce exdraordinar a iesit !!!!!!! si cine s-a bucurat cel mai mult de ea !!!!!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Raspuns pentru mira : in timpul coacerii , pasta se scufunda si se disipeaza , singura in compozitie . La racire, obtinem un produs omogen

  • Fara foto

    licu pop , 03 mai 2010

    a great recipe!!.....congratulation!!!! 5 stars

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Nu imi dau seama ce se intampla, la copt, cu pasta pusa din loc in loc.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Cred ca este foarte buna pentru ca arata foarte bine...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      O bunatate aceasta placinta...

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Interesanta reteta! Am salvat-o si eu,merita incercata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 cani lapte acru ( sau iaurt )
  • 2 cani faina
  • 1 ceasca ulei
  • 1 pachetel praf de copt
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 400 g branza de vaci
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet vanilie
  • esenta rom
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • 100 g stafide
  • sare
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 g margarina
  • 200g miere

Raporteaza reteta

Retete
de Manolovici Eugen
Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Pulpe de pui, dezosate, la gratar

Se bat bine pulpele se portioneaza corespunzator aplicatiilor noastre pentru formele frumoase, se

6 voturi    7 comentarii
20 min
Fripturi
Chec, de la  Ancuta

Chec, de la Ancuta

Separam albusurile de galbenusuri. Frecam albusurile cu zaharul adaugat treptat pana obtinem o spuma.,

3 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Salata de  pui, de la Ancuta

Salata de pui, de la Ancuta

Fierbem impreuna, radacinoadele si cartofii intregi ( curatate si spalate ) cu pieptul de pui in

2 voturi    7 comentarii
50 min
Salate cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Raspuns pentru mira : in timpul coacerii , pasta se scufunda si se disipeaza , singura in compozitie . La racire, obtinem un produs omogen

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tort cu crema si fructe