Se bat 4 oua crude , cu zaharul , un picut de sare si iaurtul, adaugate pe rand. Punem , peste, faina incorporata cu praful de cop, dizolvat in zeama de lamaie. Framantam cu nadejde, turnand din cand in cand ulei, dupa cerintele aluatului, pana obtinem o consistenta ca o maia.Rasturnam , elegant, compozitia intr-o tava, unsa cu raspundere patriotica cu margarina , prafuita cu putina faina si o lasam sa se odihneasca la temperatura camerei. Amestecam branza , cele 2 oua, un picut de sare, vanilia, esenta de rom ( cateva picaturi ), coaja de portocala rasa , stafidele cu mierea pana obtinem o pasta omogena .Punem cate o lingura din aceasta pasta, din loc in loc, peste compozitia din tava si dam la cuptor. Coacem la foc potrivit aproximativ 50 minute. Dupa coacere, lasam la racit, prafuim cu zaharul pudra, portionam in forme paralelipipedice si asezam fromos bucatile de placinta pe un platou. Gataaaaaaa !!!, POFTA BUNA COPII !!!!!!! PROVERB TURCESC : Asculta de doua ori, gateste o data !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii