Placinta ciobaneasca

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg carne de vita tocata
  • -100 g unt
  • -3 morcovi medii
  • -2 cepe medii
  • -200 g mazare fiarta (din conserva)
  • -200 ml lapte
  • -2 legaturi patrunjel proaspat, tocat in prealabil
  • -sare dupa gust
  • -piper dupa gust
  • -cimbru pentru asezonat
  • -busuioc pentru ornat
  • -sos picant

Mod de preparare

-Se curata si se taie ceapa rondele

-Se caleste ceapa in unt timp de 3-5 minute, se adauga morcovii taiati cubulete si se calesc inca 5 minute;

-Se adauga carnea tocata si se potriveste gustul, adaugand sare, piper si cimbru;

-Se inabuseste compozitia timp de 6-8 minute;

-Se dauga mazarea, patrunjelul si laptele;

-Se tine pe foc pana cand lichidul scade (cca. 3 minute);

-Se poate condimentati cu sos picant, dupa preferinta;

-Se pune compozitia in boluri termorezistente si se acopera cu un strat de piure de cartofi;

-Se da la cuptor sa se rumeneasca (cca. 15 min);

-Se serveste ornat cu busuioc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise