autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta ciobaneasca

Autor: dogariu mihaela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dogariu mihaela (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
-1 kg carne de vita tocata, -100 g unt, -3 morcovi medii, -2 cepe medii, -200 g mazare fiarta (din conserva), -200 ml lapte, -2 legaturi patrunjel proaspat, tocat in prealabil, -sare dupa gust, -piper dupa gust, -cimbru pentru asezonat, -busuioc pentru ornat, -sos picant

Dificultate: Medie Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

-Se curata si se taie ceapa rondele
-Se caleste ceapa in unt timp de 3-5 minute, se adauga morcovii taiati cubulete si se calesc inca 5 minute;
-Se adauga carnea tocata si se potriveste gustul, adaugand sare, piper si cimbru;
-Se inabuseste compozitia timp de 6-8 minute;
-Se dauga mazarea, patrunjelul si laptele;
-Se tine pe foc pana cand lichidul scade (cca. 3 minute);
-Se poate condimentati cu sos picant, dupa preferinta;
-Se pune compozitia in boluri termorezistente si se acopera cu un strat de piure de cartofi;
-Se da la cuptor sa se rumeneasca (cca. 15 min);
-Se serveste ornat cu busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta Ciobaneasca

Placinta Ciobaneasca

M-am gandit destul de mult cum sa traduc titlul acestei retete, pe care o am dintr-o carticica cu

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateu de pasare

Pateu de pasare

Ficateii se curata de saculetii sau urme de fiere, dupa care se spala. Se fierb 15' in apa in

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • -1 kg carne de vita tocata
  • -100 g unt
  • -3 morcovi medii
  • -2 cepe medii
  • -200 g mazare fiarta (din conserva)
  • -200 ml lapte
  • -2 legaturi patrunjel proaspat
  • tocat in prealabil
  • -sare dupa gust
  • -piper dupa gust
  • -cimbru pentru asezonat
  • -busuioc pentru ornat
  • -sos picant

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute cu susan la cuptor