Albusurile se bat tare, apoi se adauga pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de rom si foile de placinta taiate fasii si amestecam totul bine. Prajitura o punem intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si o introducem in cuptor aproximativ 45 de minute, la foc potrivit pana aceasta se rumeneste.
Siropul de zahar ars il preparam astfel: caramelizam zaharul, apoi adaugam apa si lasam sa scada pana se formeaza siropul, iar spre sfarsit adaugam bucatele de coaja de portocala. Prajitura, cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa la racorit 15 minute. Apoi portionam prajitura si adaugam siropul fierbinte.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii