autor:

Georgiana Cosac

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Placinta clasica cu mere

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
Aluat:, , 9 linguri zahar,, 9 linguri apa,, 9 linguri ulei,, o jumatate plic praf de copt,, faina cat cuprinde, , Umplutura:, , 5 mere potrivite,, zahar si scortisoara dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se adauga zahar. Se pun la calit. Cand sunt aproape gata, se adauga si scortisoara. Cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa la racit.



Aluat: Se amesteca toate ingredientele, se imparte coca in doua parti egale si se lasa la frigider 30 de minute. Se intinde prima foaie, se aseaza intr-o tava tapetata cu ulei si faina, se gaureste cu furculita, se pun merele calite, apoi cea de-a doua jumatate se rade pe razatoarea mare direct in tava. Se introduce tava in cuptorul incins la 170 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta clasica cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Panna cotta cu sos de capsuni

Panna cotta cu sos de capsuni

Intr-o craticioara turnam laptele de soia Inedit si adaugam fulgii agar-agar. Punem pe foc si aducem

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de post
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii

Curatam ceapa, o tocam marunt. Nautul il scurgem de zeama, dar nu toata. Ciupercile le scurgem

1 vot    2 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toader Budusanu , 09 noiembrie 2015

    ce inseamna faina cat cuprinde?

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

    Am sa o fac cat mai curand.

  • Fara foto

    Jeny Bejan , 12 februarie 2014

    e buna

    • Fara foto

      Ryk Aura , 12 februarie 2014

      am facut si eu , e delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri apa,
  • 9 linguri ulei,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 5 mere potrivite,
  • zahar si scortisoara dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Cristina G (Chef de cuisine)

Am sa o fac cat mai curand.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura dietetica cu mere si capsuni