autor:

Georgiana Cosac

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Placinta clasica cu mere

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
Aluat:, , 9 linguri zahar,, 9 linguri apa,, 9 linguri ulei,, o jumatate plic praf de copt,, faina cat cuprinde, , Umplutura:, , 5 mere potrivite,, zahar si scortisoara dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se adauga zahar. Se pun la calit. Cand sunt aproape gata, se adauga si scortisoara. Cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa la racit.



Aluat: Se amesteca toate ingredientele, se imparte coca in doua parti egale si se lasa la frigider 30 de minute. Se intinde prima foaie, se aseaza intr-o tava tapetata cu ulei si faina, se gaureste cu furculita, se pun merele calite, apoi cea de-a doua jumatate se rade pe razatoarea mare direct in tava. Se introduce tava in cuptorul incins la 170 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta clasica cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cartofi copti

Cartofi copti

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja pentru 10 minute. Dupa ce s-au fiert pe jumatate

5 voturi    10 comentarii
1h
Retete de post
Legume umplute de post

Legume umplute de post

Am curatat cele 5 cepe si le-am taiat marunt,am taiat un ardei marunt,o rosie taiata marunt,si am

9 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toader Budusanu , 09 noiembrie 2015

    ce inseamna faina cat cuprinde?

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

    Am sa o fac cat mai curand.

  • Fara foto

    Jeny Bejan , 12 februarie 2014

    e buna

    • Fara foto

      Ryk Aura , 12 februarie 2014

      am facut si eu , e delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri apa,
  • 9 linguri ulei,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 5 mere potrivite,
  • zahar si scortisoara dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

220 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Cristina G (Chef de cuisine)

Am sa o fac cat mai curand.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Placinta cu mere si aluat de casa