autor:

Georgiana Cosac

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Placinta clasica cu mere

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
Aluat:, , 9 linguri zahar,, 9 linguri apa,, 9 linguri ulei,, o jumatate plic praf de copt,, faina cat cuprinde, , Umplutura:, , 5 mere potrivite,, zahar si scortisoara dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Umplutura: Se curata merele de coaja, se rad pe razatoarea mare si se pun intr-o craticioara. Se adauga zahar. Se pun la calit. Cand sunt aproape gata, se adauga si scortisoara. Cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa la racit.

Aluat: Se amesteca toate ingredientele, se imparte coca in doua parti egale si se lasa la frigider 30 de minute. Se intinde prima foaie, se aseaza intr-o tava tapetata cu ulei si faina, se gaureste cu furculita, se pun merele calite, apoi cea de-a doua jumatate se rade pe razatoarea mare direct in tava. Se introduce tava in cuptorul incins la 170 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta clasica cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Micul dejun arab-2.“Fool”- Pasta de bob de gradina( Fava bean)-de post

Micul dejun arab-2.“Fool”- Pasta de bob de gradina( Fava bean)-de post

Boabele uscate se curata de impuritati si se spala bine cu apa. Se lasa la inmuiat in apa rece de

11 voturi    8 comentarii
2h
Retete de post
Briose  de post cu fructe si scortisoara

Briose de post cu fructe si scortisoara

Marul si banana se curata de coaja,se taie cubulete si se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat, scortisoara,

11 voturi    11 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toader Budusanu , 09 noiembrie 2015

    ce inseamna faina cat cuprinde?

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

    Am sa o fac cat mai curand.

  • Fara foto

    Jeny Bejan , 12 februarie 2014

    e buna

    • Fara foto

      Ryk Aura , 12 februarie 2014

      am facut si eu , e delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri apa,
  • 9 linguri ulei,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 5 mere potrivite,
  • zahar si scortisoara dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

221 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Cristina G (Chef de cuisine)

Am sa o fac cat mai curand.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Chiftele de soia cu legume