1. Incalzeste cuptorul la 190⁰C si aseaza o tava la baza cuptorului, in caz ca va curge zeama din placinta.
2. Pentru aluat, amesteca faina cu zahar si sare.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce vei obtine un aluat sfaramicios.Adauga apa rece, putin cate putin, amestecand pana vei obtine un aluat omogen.
3. Imparte aluatul in jumatate si infasora fiecare bucata de aluat in folie de plastic, apoi pune-le la rece pentru cel putin o ora (sau pana la 2 zile).
4. Pe o suprafata pudrata cu faina, ruleaza o bucata de aluat pana ce ajunge la grosimea de 3mm.Taie un cerc de diametru 28 cm si aseaza-l intr-o tava de placinte de 23 cm.Pune crusta la rece pana ce pregatesti fasiile de aluat.
5. Ruleaza a 2-a bucata de aluat la aceeasi grosime ca prima.Taie aluatul intr-un dreptunghi de 23 X 30 cm.Folosind un taietor de prajituri, taie 16 fasii (fiecare de 30 cm lungime si 1 ½ cm grosime.Aseaza fasiile intr-o tava de copt si da-le la rece pentru 10 minute.
6. Pentru umplutura, amesteca zaharul cu amidon, sare, scortisoara si vanilia, intr-un bol mare.Adauga visinele si amesteca-le.Toarna umplutura in crusta de aluat pregatita.Presara deasupra bucatele de unt/margarina si periaza usor cu ou marginile de aluat vizibile.
7. Aseaza fasiile de aluat peste umplutura, sub forma de zabrele, apoi periaza placinta cu ou.
8. Pune placinta la copt, pentru 1h-1h 30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu, iar zeama lasata de visine fierbe.Daca aluatul de deasupra incepe sa se rumeneasca prea repede, atunci acopera placinta cu folie de aluminiu si lasa placinta sa se coaca in continuare.
9. Cand este gata, lasa placinta sa se racesca putin.Intr timp incalzeste gemul si periaza placinta cu el, apoi lasa totul sa se raceasca.Placinta este si mai delicioasa alaturi de un glob de inghetata de miere sau vanilie.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii