autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta clasica cu visine

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
Cantitate : 8 portii (o placinta de 23 cm diametru), , Aluatul de placinta, •270 gr faina, •2 lingurite zahar, •1 ¼ lingurita sare, •250 gr unt sau margarina Rama rece, taiat(a) cubulete, •4-6 linguri apa rece + daca mai este necesar, Umplutura, •1 ceasca zahar, •3 linguri amidon alimentar, •¼ lingurita sare, •un praf de scortisoara, •2 lingurite esenta de vanilie, •900 gr visine proaspete, curatate de samburi, •2 linguri unt sau margarina Rama, taiat(a) in bucatele, •1 ou, usor batut, •½ ceasca gem de caise

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 190⁰C si aseaza o tava la baza cuptorului, in caz ca va curge zeama din placinta.
2. Pentru aluat, amesteca faina cu zahar si sare.Adauga untul/margarina si amesteca pana ce vei obtine un aluat sfaramicios.Adauga apa rece, putin cate putin, amestecand pana vei obtine un aluat omogen.
3. Imparte aluatul in jumatate si infasora fiecare bucata de aluat in folie de plastic, apoi pune-le la rece pentru cel putin o ora (sau pana la 2 zile).
4. Pe o suprafata pudrata cu faina, ruleaza o bucata de aluat pana ce ajunge la grosimea de 3mm.Taie un cerc de diametru 28 cm si aseaza-l intr-o tava de placinte de 23 cm.Pune crusta la rece pana ce pregatesti fasiile de aluat.
5. Ruleaza a 2-a bucata de aluat la aceeasi grosime ca prima.Taie aluatul intr-un dreptunghi de 23 X 30 cm.Folosind un taietor de prajituri, taie 16 fasii (fiecare de 30 cm lungime si 1 ½ cm grosime.Aseaza fasiile intr-o tava de copt si da-le la rece pentru 10 minute.
6. Pentru umplutura, amesteca zaharul cu amidon, sare, scortisoara si vanilia, intr-un bol mare.Adauga visinele si amesteca-le.Toarna umplutura in crusta de aluat pregatita.Presara deasupra bucatele de unt/margarina si periaza usor cu ou marginile de aluat vizibile.
7. Aseaza fasiile de aluat peste umplutura, sub forma de zabrele, apoi periaza placinta cu ou.
8. Pune placinta la copt, pentru 1h-1h 30 minute, pana ce aluatul devine auriu-maroniu, iar zeama lasata de visine fierbe.Daca aluatul de deasupra incepe sa se rumeneasca prea repede, atunci acopera placinta cu folie de aluminiu si lasa placinta sa se coaca in continuare.
9. Cand este gata, lasa placinta sa se racesca putin.Intr timp incalzeste gemul si periaza placinta cu el, apoi lasa totul sa se raceasca.Placinta este si mai delicioasa alaturi de un glob de inghetata de miere sau vanilie.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta clasica cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Afinutza"

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muffins cu kiwi si sirop de lamaie

Muffins cu kiwi si sirop de lamaie

1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Asezati hartia de copt pentru muffins in tava. Amestecati fainile,migdalele

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Acum o fac!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Excelenta....

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Cu siguranta am sa testez reteta ta Laura pentru ca este delicioasa !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Apetisanta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Un deliciu...

    • Fara foto

      dana , 03 august 2009

      Cat de frumos arataaaaaa. Bravo!

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Este foarte gustoasa placinta si eu am facut-o de nenumarate ori, copii o adora.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Este foarte gustoasa placinta si eu am facut-o de nenumarate ori, copii o adora.

    • Fara foto

      samoila tudorel , 31 iulie 2009

      Imi cer scuze pentru comentariul anterior,dar din cauza obiselii nu am obsevat "stilul"(persoana care are maini de aur);eram in cautarea unei retete deosebite si oboseala si stresul au condus la acel comentariu tendentios....reteta este cu totul si cu totul aparte!Mii de scuze!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Doamne, ce bine arata, si ce frumos model. Felicitari, sigur o fac cat de curand.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009

      Oooo! Aceasta-i compunere,referat,s.a.m.d. Mai pe scurt,nu se putea?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Arata foarte bine si cred ca si gustul este pe masura...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Foarte interesant modelul,felicitari arata de nota 10.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      E superbă! Dar, şi bunăăă... :)

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Mmmmmmmm, ce deliciu, arata super.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 8 portii (o placinta de 23 cm diametru)
  • Aluatul de placinta
  • •270 gr faina
  • •2 lingurite zahar
  • •1 ¼ lingurita sare
  • •250 gr unt sau margarina Rama rece
  • taiat(a) cubulete
  • •4-6 linguri apa rece + daca mai este necesar
  • Umplutura
  • •1 ceasca zahar
  • •3 linguri amidon alimentar
  • •¼ lingurita sare
  • •un praf de scortisoara
  • •2 lingurite esenta de vanilie
  • •900 gr visine proaspete
  • curatate de samburi
  • •2 linguri unt sau margarina Rama
  • taiat(a) in bucatele
  • •1 ou
  • usor batut
  • •½ ceasca gem de caise

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

lucica mihaila (Chef de cuisine)

Acum o fac!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Alvita cu miere