autor:

valentina ionita

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Placinta creata cu branza dulce si stafide

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 mai 2010

Ingrediente
Pentru foi:, 200 ml apa minerala, o lingura ulei, un varf de cutit sare, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins, , Pentru umplutura:, 1 kg branza proaspata de vaci, 2 pachete zahar vanilat, esenta de vanilie, 8 oua, stafide dupa gust, , Inainte de a fi introdusa la cuptor se toarna deasupra un amestec format din 2 oua, 12 linguri iaurt,o lingura ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

49 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se toarna apa minerala,se adauga sarea, uleiul si faina putin cate putin amestecandu-se continuu pana se formeaza un aluat nu prea tare,dar foarte bun de intins foile.
Separat intr-un castron punem branzica scursa in prealabil de zeama,ouale unul cate unul,se amesteca bine,se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie dupa gust.

Foile se intind pe rand ,se ung cu ulei,se aseaza compozitie doar pe jumatate de foaie si se presara stafide dupa gust.Se aduce cealalta jumatate de foaie deasupra compozitiei,se aduna prin incretire si se aseaza in tava unsa foarte bine cu ulei.Inainte de a introduce tava in cuptorul preincalzit in prealabil cu cca 15 minute,turnam deasupra amestecul format din 2 oua,o lingura de ulei si 12 linguri de iaurt.
Dupa ce se raceste putin se presara cu zahar pudra si se taie in forma si dimensiunea dorita.
Merge chiar si un paharel cu vin...
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Choux à la Crème

Choux à la Crème

Preparare aluat : Se aduce la fierbere laptele ,apoi se adauga untul si se mai aduce odata la

25 voturi    17 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Mirey

Prajitura Mirey

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina,cacaoa,laptele,pesmetul,esente

13 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    tamara , 27 februarie 2016

    am descoperit reteta in ianuarie 2016 si este de atunci dulcele preferat de duminica

  • Fara foto

    Alina , 24 iulie 2013

    Am facut si eu placinta, dar nu am fost incantata de rezultat... estetic arata ca in poza dar gustul nu prea ne-a placut... in reteta nu scrie nimic de zahar si cu toate ca nu era eu am pus asa un pic dar ar fi fost mai gustoasa placinta daca era un mai dulce si aluatul un pic mai pufos...

  • Fara foto

    elena , 26 iunie 2010

    Super buna!!!! Si eu o fac destul de des si ne place la toti din familie.

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Se vede ca esti din Constanta - e placinta mea preferata . Esta excelenta !!!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunãtate!vreau si eu!!!!*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Imi place cum ai aranjat-o pe farfuriuta. As vrea si eu o bucatica, ca tare pofta mi-e.

    • Fara foto

      maria mihalache , 31 mai 2010

      Placinta mea preferata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Si eu obisnuesc sa fac, dar recunosc cu foi din comert...Felicitari ! este o placinta foarte buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Va multumesc...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      O minunatie !!! Arata nemaipomenit de bine ! Vinul il las altora, eu iau o bucatica de prajitura. In branza eu mai adaug coaja rasa de lamaie...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Cred ca e foarte buna aceasta placinta.

    • Fara foto

      husni , 30 mai 2010

      Minunata ! Trebuie neaparat apa minerala ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      " Placinta creata ", o creatie excelenta!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Foarte bun! Daca nu folosesc foi gata preparate, si eu procedez asemenea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

49 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 200 ml apa minerala
  • o lingura ulei
  • un varf de cutit sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 2 pachete zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 8 oua
  • stafide dupa gust
  • Inainte de a fi introdusa la cuptor se toarna deasupra un amestec format din 2 oua
  • 12 linguri iaurt,o lingura ulei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

tamara

am descoperit reteta in ianuarie 2016 si este de atunci dulcele preferat de duminica

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu ciocolata si frisca