autor:

Bianca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta crocanta cu mere

Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bianca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, o cana de ulei, o cana de apa calda, un varf de cutit de sare, o lingurita de praf de copt, esenta de vanilie, coaja de lamaie, 100 gr zahar, faina aprox. 400 gr, cat cuprinde, cum se spune, , Umplutura:, 500 gr mere, cam 200 gr zahar (mai bine gustati pentru ca merele pot fi acrisoare/ dulci etc, 6 linguri de gris, o lingurita de scortisoara (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 59 min

2 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas exact in ordinea in care sunt scrise. Faina se adauga treptat pentru a va da seama cand este suficienta.
Aluatul se imparte in 2 parti egale, pentru a se obtine 2 foi.
Prima foaie se aseaza in tava care in prealabil a fost unsa cu unt. Deasupra se presara grisul. Intre timp dati merele pe razatoare, dupa care asezati-le peste aceasta prima foaie si lasati-le putin sa isi schimbe culoarea. Apoi presarati zaharul peste mere si eventual scortisoara, si acopertiti cu cea de-a doua foaie. Presarati zahar si dati-o la cuptorul preincazlit pentru 30-35 de minute la 190 de grade.

Tip: Aluatul are o consistenta atat de interesanta, incat nu aveti nevoie de facalet, se modeleaza foarte usor cu mana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta crocanta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta exotica

Tarta exotica

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza

36 voturi    20 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

59 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • o cana de ulei
  • o cana de apa calda
  • un varf de cutit de sare
  • o lingurita de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 100 gr zahar
  • faina aprox. 400 gr
  • cat cuprinde
  • cum se spune
  • Umplutura:
  • 500 gr mere
  • cam 200 gr zahar (mai bine gustati pentru ca merele pot fi acrisoare/ dulci etc
  • 6 linguri de gris
  • o lingurita de scortisoara (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Bianca
Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Frigarui la cuptor din piept de pui si legume

Se pregatesc toate ingredientele pentru ca mai apoi asezatul lor pe betisoare sa mearga repede. Se

16 voturi    11 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu branza dulce si stafide

Tarta cu branza dulce si stafide

In primul rand se pun stafidele la hidratat in esenta de vanilie cu putina apa (sau ceva ceai de

1 vot    3 comentarii
59 min
Prajituri
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu piersici si foite de migdale