autor:

ALINA BANICA

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu branza

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 decembrie 2006

Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta mai groase, - 250 g branza dulce, - 250 g branza de vaca, - 250 g branza telemea de oaie, - 5 oua, - 1 cana iaurt de casa, - 250 g zahar, - 2 plicuri cu zahar vanilat, - 50 g unt, , Separat:, - 2 oua, - 100 g smantana, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

1. Se rade branza si se amesteca cu ouale, zaharul, iaurtul si zaharul vanilat;
2. Se amesteca toate ingredientele;
3. Se iau foile de placinta si se intind pe masa de lucru una cate una si se umplu;
4. Umplutura se aseaza pe mijlocul foii ca o banda lata de 5 cm, apoi se pliaza o parte, cealalta, iar la final se increteste; Tava se unge in prealabil cu unt;
5. Se aseaza in tava placintele astfel umplute, se taie la dimensiunea dorita si se introduce in cuptorul incins dinainte;
6. Dupa 30 min se scoate placinta si se pune deasupra un amestec facut din 100 g smantana si 2 oua si se mai lasa la cuptor 15 min pana se rumeneste;
7. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se poate orna cu zahar pudra.

Pofta buna!

Nota: in umplutura se pot pune si stafide !
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza feta

Placinta cu branza feta

Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • - 1 pachet foi de placinta mai groase
  • - 250 g branza dulce
  • - 250 g branza de vaca
  • - 250 g branza telemea de oaie
  • - 5 oua
  • - 1 cana iaurt de casa
  • - 250 g zahar
  • - 2 plicuri cu zahar vanilat
  • - 50 g unt
  • Separat:
  • - 2 oua
  • - 100 g smantana

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Tosca