autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Placinta cu branza

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
o foaie de foietaj (1kg), un kg branza de vaci, 100 g branza de oi, sosul:, 5 oua, 1/2 l lapte, o cescuta ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

18 voturi

Mod de preparare

Intinzi jumatate din foietaj in tava mare, inalta. Asezi branza de vaci peste foaie, presari branza de oi,asezi foaia de foietaj ramasa. Tai patrate,torni sosul pe care il obtii astfel:
bati ouale, adaugi uleiul, laptele, sare, piper (sosul se toarna peste placinta cruda, portionata).
Se da la cuptor (in prealabil incins).
Este coapta cand e bine rumenita.Aproximativ o ora si un sfert, in functie de cuptor. Pentru aspect se poate rade cascaval sau se presara cu susan si se mai tine 5 minute la cuptor. Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza feta

Placinta cu branza feta

Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Este foarte gustoasa si aceasta cu branza de vaci si cas proaspat de oi

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    De data aceasta am facu placinta cu: urda, cas si branza sarata de oi, fara branza de vaci. A iesit foarte buna. A facut un aluat din: un ou, 50 g unt, o lingura smantana, faina cat cuprinde, coca sa fie moale.In rest am facut ca in reteta prezentata

  • 4 comentarii

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

    Arata ft bine placinta ta,salvata,sigur probata!

  • cely , 27 mai 2009

    Da noau ne place foarte mult. Icercati si o sa va convingeti.Am postat mai multe imagini, cu tehnologia de executie, dar nu au aparut. Si nu numai la reteta asta mi se intampla.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Este presupun un deliciu,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

      Merge foarte bine mancata calduta, cu unpahar de iaurt alaturi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

18 voturi

Ingrediente

  • o foaie de foietaj (1kg)
  • un kg branza de vaci
  • 100 g branza de oi
  • sosul:
  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • o cescuta ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

vera (Chef de cuisine)

Arata ft bine placinta ta,salvata,sigur probata!

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cascaval de casa