autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Placinta cu branza

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
o foaie de foietaj (1kg), un kg branza de vaci, 100 g branza de oi, sosul:, 5 oua, 1/2 l lapte, o cescuta ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Intinzi jumatate din foietaj in tava mare, inalta. Asezi branza de vaci peste foaie, presari branza de oi,asezi foaia de foietaj ramasa. Tai patrate,torni sosul pe care il obtii astfel:
bati ouale, adaugi uleiul, laptele, sare, piper (sosul se toarna peste placinta cruda, portionata).
Se da la cuptor (in prealabil incins).
Este coapta cand e bine rumenita.Aproximativ o ora si un sfert, in functie de cuptor. Pentru aspect se poate rade cascaval sau se presara cu susan si se mai tine 5 minute la cuptor. Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

Intr-un vas mai mare se pune faina,sarea,zaharul,galbenusul si drojdia.(eu am folosit drojdie uscata

20 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Este foarte gustoasa si aceasta cu branza de vaci si cas proaspat de oi

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    De data aceasta am facu placinta cu: urda, cas si branza sarata de oi, fara branza de vaci. A iesit foarte buna. A facut un aluat din: un ou, 50 g unt, o lingura smantana, faina cat cuprinde, coca sa fie moale.In rest am facut ca in reteta prezentata

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

    Arata ft bine placinta ta,salvata,sigur probata!

  • Fara foto

    cely , 27 mai 2009

    Da noau ne place foarte mult. Icercati si o sa va convingeti.Am postat mai multe imagini, cu tehnologia de executie, dar nu au aparut. Si nu numai la reteta asta mi se intampla.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Este presupun un deliciu,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

      Merge foarte bine mancata calduta, cu unpahar de iaurt alaturi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • o foaie de foietaj (1kg)
  • un kg branza de vaci
  • 100 g branza de oi
  • sosul:
  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • o cescuta ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

vera (Chef de cuisine)

Arata ft bine placinta ta,salvata,sigur probata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Crochete cu cas si sunca