autor:

lizz

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: lizz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lizz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pachet foi placinta, 1 kg branza (ce prefera fiecare), 10 oua, 5 linguri de zahar, 1 lingura margarina sau unt, 2 esente rom, 1 lingura ulei, , pentru sirop:, 2 linguri de zahar, 1 lingurita de coaja de lamaie rasa, 150 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se bate branza cu oualele pana devin o pasta omogena. Adaugam esenta de rom. Se unge o tava cu margarina sau untul. Un pachet de foi de placinta are 10 foi. Se aseaza 2 foi, un rand de branza cu ou si se imprastie o lingura de zahar. Continuam pana se termina cele 10 foi. Se obtin 4 straturi de branza si 5 randuri de foi. Se stropeste pe deasupra cu o lingura de ulei si se unge bine ultima foaie. Aruncam si o lingura de zahar pe deasupra. Cu un cutit ascutit taiem placinta usor si totodata taiem marginile care trec peste tava. Lasam la cuptor pana este gata. Dupa ce a fost scoasa din cuptor se toarna peste placinta siropul fiert din apa, zahar si coaja de lamaie. Usor si delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga uleiul, apa, amoniacul, praful de copt si faina. Jumatate

13 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Foarte buna!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

    Foarte buna!

  • lizz

    lizz (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    imi cer scuze, am scris 10 oua in loc de 5. la un pachet de foi sunt de ajuns 5 oua.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Arata foarte bine......

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Cred ca e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg branza (ce prefera fiecare)
  • 10 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura margarina sau unt
  • 2 esente rom
  • 1 lingura ulei
  • pentru sirop:
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa
  • 150 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de lizz
Musaca de cartofi cu ciuperci

Musaca de cartofi cu ciuperci

Ceapa taiata fin se pune in 3 linguri de ulei incins si se caleste pana devine aurie la culoare. Se

36 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un castron inalt am pus: galbenusul, uleiul, sarea, esenta, coaja rasa si 100 ml din lichid. Am

1 vot    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura de casa cu branza

Prajitura de casa cu branza

Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna. Se adauga zaharul si se bate pana

15 voturi    2 comentarii
25 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu aroma de portocale