autor:

I. Mircescu

» » Prajituri

Placinta cu branza

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
Blat:, 3 oua, 13 lingurite zahar, 13 linguri ulei, 13 linguri apa/lapte, 1 lingurita bicarbonat de amoniu, 1 lingurita praf de copt, Faina cat cuprinde-sa iasa o compozitie ca o smantana, , Umplutura:, 500g branza de vaci dulce, 5-6 linguri zahar, 3 oua, coaja lamaie/portocale, esente, stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga uleiul, apa, amoniacul, praful de copt si faina.
Jumatate din compozitie se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc iute si se lasa sa se intareasca putin.
Branza cu zaharul,ouale, esentele si stafidele se amesteca si se intind peste blat.
Deasupra se toarna restul compozitiei pentru blat.
Se da la cuptor la foc mic.
Cand este gata se presara zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza de vaci si afine

Placinta cu branza de vaci si afine

Desfacem aluatul,il intindem cu sucitorul si punem in tava prima foaie.Separat pregatim,compozitia

97 voturi    24 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Placinta cu branza sarata

Placinta cu branza sarata

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu

5 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Este o placinta pe care o fac foarte des si este foarte apreciata in familia mea.

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010

    Foarte buna!

  • giorgiana

    giorgiana (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Asta este reteta pe care o fac si eu si o stiu de la mama. Intotdeauna a iesit super delicioasa. Eu o mai fac si cu mere rase si necalite. Si asa este buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Arata super bine...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      O bunatate,ai votul meu.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata perfect.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 13 lingurite zahar
  • 13 linguri ulei
  • 13 linguri apa/lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • 1 lingurita praf de copt
  • Faina cat cuprinde-sa iasa o compozitie ca o smantana
  • Umplutura:
  • 500g branza de vaci dulce
  • 5-6 linguri zahar
  • 3 oua
  • coaja lamaie/portocale
  • esente
  • stafide

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o placinta pe care o fac foarte des si este foarte apreciata in familia mea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema de gris Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
prajitura Caramela