autor:

mihaela cecilia

» » Prajituri

Placinta cu branza

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru foi:10 linguri lapte, 10 linguri ulei, 4 oua, 10 linguri zahar, 1 plic praf de copt, 2 cani de faina Pentru umplutura:4 oua, 1 kg urda sau branza proaspata, 4 linguri zahar, stafide, coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Foile se pregatesc astfel: se amesteca laptele cu praful de copt si se da deoparte; ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce compozitia devine ca o crema spumoasa si apoi se adauga laptele, uleiul si faina. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana batuta, mai groasa. Se unge cu unt o tava cu peretii inalti, se pune jumatate din compozitia de foi , se intinde pe toata suprafata tavii si se da la cuptor pentru 10 minute, pana se intareste putin.Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele necesare ,cu ouale batute spuma . Se scoate tava din cuptor, se toarna umplutura peste foaia din tava, se niveleaza si se pune apoi cealalta jumatate a aluatului. Se intinde cu o lingura, usor, pentru a nu se amesteca cu branza. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos, apoi se lasa sa se raceasca in tava. Se taie cand s-a racit si se serveste pudrata cu zahar pudra deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
placinta cu branza si carne

placinta cu branza si carne

Aluatul: din faina ou si drojdie si ulei se face o coca care se odihneste jumate de ora,apoi se intinde

1 vot    2 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Placinta cu Branza Dulce fara Blat

Placinta cu Branza Dulce fara Blat

- Puneți stafidele la inmuitat în apă caldă cu rom; - Amestecați bine brânza de vaci cu laptele,

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Foarte gustoasa! imi place in mod deosebit!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Foarte usor de facut, arata bine, este cu branza, deci imi place. Felicitari ! ai votul meu.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    f.buna!!!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Crescuta si frumoasa. Banuiesc si ce gust are!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 4 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cani de faina Pentru umplutura:4 oua
  • 1 kg urda sau branza proaspata
  • 4 linguri zahar
  • stafide
  • coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata,

5 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa! imi place in mod deosebit!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Cornuri cu fondant de mere