autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu branza

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Ingrediente
pt 8 placinte:, , 300 g foi de placinta cu unt (congelate), 50 g seminte de pin, 300 g crema de branza, 50 g parmezan ras, 100 ml smantana, 1 legatura de verdeturi mixte (marar, patrunjel,tarhon si salvie), 1 catel de usturoi, piper, sare, 150 g sunca fiarta feliata subtire, 1 galbenus pentru glazura

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1- se dezgheata foile de placinta.Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie goala,se racesc si se maruntesc.Se amesteca crema de branza cu parmezanul,smantana, semintele de pin si un praf de piper.Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
2- se spala verdeturile, se usuca si se toacat marunt.Se curata usturoiul si se piseaza cu un praf de sare.Se adauga verdeturile si se amesteca bine.
3- se aseaza foile de placinta pe un prosop de bucatarie presarat cu faina,astfel incat marginile sa se suprapuna pe o distanta de 1 cm.Foile se aseaza astfel incat sa formeze un dreptunghi de aprox. 25*20 cm, iar daca este nevoie se taie.Se taie o fasie cu latimea de aprox. 3 cm din latura mica a dreptunghiului si se pune deoparte.
4-se aseaza sunca peste foile de placinta, se presara amestecul de verdeturi si se unge cu crema de branza.Marginile se dau cu o pensula cu apa.
5- se ruleaza placinta pe latime, se preseaza capetele si se aseaza intr-o tava udata cu apa rece.Bucatile de foi ramase se taie in fasi, se ung cu galbenus, se aseaza oblic pe placinta, iar apoi placinta se unge cu galbenusul ramas.Se coace la cuptor timp de 50-60 minute, la 200 grade C, pana devine galben-aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Se amesteca branza cu zahar, stafide, oua si grisul, rezultand umplutura. Se ung foile de placinta

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza si visine

Placinta cu branza si visine

Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Intotdeauna placinta cu branza este o bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt 8 placinte:
  • 300 g foi de placinta cu unt (congelate)
  • 50 g seminte de pin
  • 300 g crema de branza
  • 50 g parmezan ras
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura de verdeturi mixte (marar
  • patrunjel,tarhon si salvie)
  • 1 catel de usturoi
  • piper
  • sare
  • 150 g sunca fiarta feliata subtire
  • 1 galbenus pentru glazura

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Intotdeauna placinta cu branza este o bunatate!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Su Boregi - Apa Borek