Placinta cu branza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 8 placinte:
  • 300 g foi de placinta cu unt (congelate)
  • 50 g seminte de pin
  • 300 g crema de branza
  • 50 g parmezan ras
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura de verdeturi mixte (marar, patrunjel,tarhon si salvie)
  • 1 catel de usturoi, piper, sare
  • 150 g sunca fiarta feliata subtire
  • 1 galbenus pentru glazura

Mod de preparare

1- se dezgheata foile de placinta.Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie goala,se racesc si se maruntesc.Se amesteca crema de branza cu parmezanul,smantana, semintele de pin si un praf de piper.Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.

2- se spala verdeturile, se usuca si se toacat marunt.Se curata usturoiul si se piseaza cu un praf de sare.Se adauga verdeturile si se amesteca bine.

3- se aseaza foile de placinta pe un prosop de bucatarie presarat cu faina,astfel incat marginile sa se suprapuna pe o distanta de 1 cm.Foile se aseaza astfel incat sa formeze un dreptunghi de aprox. 25*20 cm, iar daca este nevoie se taie.Se taie o fasie cu latimea de aprox. 3 cm din latura mica a dreptunghiului si se pune deoparte.

4-se aseaza sunca peste foile de placinta, se presara amestecul de verdeturi si se unge cu crema de branza.Marginile se dau cu o pensula cu apa.

5- se ruleaza placinta pe latime, se preseaza capetele si se aseaza intr-o tava udata cu apa rece.Bucatile de foi ramase se taie in fasi, se ung cu galbenus, se aseaza oblic pe placinta, iar apoi placinta se unge cu galbenusul ramas.Se coace la cuptor timp de 50-60 minute, la 200 grade C, pana devine galben-aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise