autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu branza

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Ingrediente
pt 8 placinte:, , 300 g foi de placinta cu unt (congelate), 50 g seminte de pin, 300 g crema de branza, 50 g parmezan ras, 100 ml smantana, 1 legatura de verdeturi mixte (marar, patrunjel,tarhon si salvie), 1 catel de usturoi, piper, sare, 150 g sunca fiarta feliata subtire, 1 galbenus pentru glazura

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1- se dezgheata foile de placinta.Se prajesc semintele de pin intr-o tigaie goala,se racesc si se maruntesc.Se amesteca crema de branza cu parmezanul,smantana, semintele de pin si un praf de piper.Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
2- se spala verdeturile, se usuca si se toacat marunt.Se curata usturoiul si se piseaza cu un praf de sare.Se adauga verdeturile si se amesteca bine.
3- se aseaza foile de placinta pe un prosop de bucatarie presarat cu faina,astfel incat marginile sa se suprapuna pe o distanta de 1 cm.Foile se aseaza astfel incat sa formeze un dreptunghi de aprox. 25*20 cm, iar daca este nevoie se taie.Se taie o fasie cu latimea de aprox. 3 cm din latura mica a dreptunghiului si se pune deoparte.
4-se aseaza sunca peste foile de placinta, se presara amestecul de verdeturi si se unge cu crema de branza.Marginile se dau cu o pensula cu apa.
5- se ruleaza placinta pe latime, se preseaza capetele si se aseaza intr-o tava udata cu apa rece.Bucatile de foi ramase se taie in fasi, se ung cu galbenus, se aseaza oblic pe placinta, iar apoi placinta se unge cu galbenusul ramas.Se coace la cuptor timp de 50-60 minute, la 200 grade C, pana devine galben-aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Pentru ca tot am niste pofticiosi in casa si vor mereu altceva si altceva si dulce si sarat, azi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga uleiul, apa, amoniacul, praful de copt si faina. Jumatate

13 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Intotdeauna placinta cu branza este o bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pt 8 placinte:
  • 300 g foi de placinta cu unt (congelate)
  • 50 g seminte de pin
  • 300 g crema de branza
  • 50 g parmezan ras
  • 100 ml smantana
  • 1 legatura de verdeturi mixte (marar
  • patrunjel,tarhon si salvie)
  • 1 catel de usturoi
  • piper
  • sare
  • 150 g sunca fiarta feliata subtire
  • 1 galbenus pentru glazura

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Intotdeauna placinta cu branza este o bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Platou cu branzeturi