autor:

Truedelights

» » Prajituri

Placinta cu branza

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 6 oua, 16 linguri zahar, 16 linguri ulei, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, 1 praf de copt, 100 ml smantana, o cana faina., , Pentru umplutura:, 1 kg branza proaspata de vaci, 100 g smantana, 4 oua, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 2 linguri gris, 1 cana zahar, 100 g stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

65 voturi

Mod de preparare

Populara placinta a patruns in Dacia prin intermediul romanilor,care la randul lor au preluat reteta de la greci. Romancele de azi si dintotdeauna au plamadit placinte fel si fel :dulci, sarate, retetele fiind adaptate in functie de obiceiurile locului.
Cine nu a pregatit sau degustat macar o data , placinta cu ravase, nelipsita de pe masa de revelion, dornic sa-si cunoasca norocul in anul ce urmeaza? Cine nu a fost imbatat macar o data de mirosul placintei cu mere de toamna dulci acrisoare ? sau a celei de dovleac in amestec cu scortisoara si nuca...Cine nu a auzit de traditionala pasca pregatita de toate gospodinele in ajunul Sfintelor zile de Pasti!
Bunica obisnuia sa pregateasca placintele cu branza in sambata dinaintea Floriilor -sau a lui Lazar, si sa le dea de pomana in special copiilor. Ne imbia sa mancam spunandu-ne ca astfel nu vom muri de pofta ca Lazar sau ca nu vom cadea niciodata din pom - conform legendelor povestite de ea ....
La placinte inainte! :)
Placinta turnata cu branza dulce seamana mai mult a prajitura ,dar pentru ca are cele doua straturi si umplutura ...tot placinta sa-i zicem!
O placinta- fina, gustoasa si aromata!



Umplutura:
Se paseaza bine branza proaspata ,
se amesteca apoi cu smantana,
ouale, mirodeniile, grisul ,
zaharul si stafidele.

Aluatul:
Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si
se adauga restul ingredientelor.
Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale.
Se unge o tava cu ulei si se presara cu faina.
Se toarna prima jumatate din cantitatea de aluat si se coace 7-8 minute.
Se scoate tava, se aseaza umplutura si se toarna si restul de aluat. Se mai coace inca 25-30 minute.
Se pudreaza cu zahar farin.
Este delicioasa servita calda, dar nici rece nu e de refuzat. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza feta

Placinta cu branza feta

Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • anca claudia (Maestru bucatar):

    acum am terminat de pregatit placinta.....ce sa zic la gust e delicioasa,dar am gresit ceva cu aluatul.....era foarte lichid can l-am turnat in tava.Apoi dupa ce am pus branza si randul al doi-lea a mai inceput sa arate a prajitura.oricum este mai putin aspectoasa....dar e gustoasa...!! Asa ca o sa o mancam doar noi cei din familie...asta prima portie1

  • 9 comentarii

  • Nelu Panaete , 07 aprilie 2014

    s-a intamplat ceva din cauza spatiului ptr.scris.acum am observat ce intercalare intre crema si ulei.eu am scris corect,

  • Nelu Panaete , 07 aprilie 2014

    e f;mult la creulei la6 oua maxim 6 linguri de ulei ;6 zahar si coaja de lamaie;la crema,fara gris,adauga 1 galbenus crud;o prajitura usoara si delicioasa! pofta!

  • Ionica Juganaru , 22 martie 2014

    faina placinta am facuto de multe ori

    • Andreea_Popa

      Andreea_Popa (Bucatar sef) , 03 martie 2014

      Foarte buna si usor de facut

    • Elena Lazar , 30 august 2013

      vreau sa incerc acesta placinta si este si usor.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

      Felicitari! Iar pentru cum arata aceasta placinta, salvez reteta.

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      Multumesc mult fetelor! :)

    • adriana

      adriana (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2010

      SUPER!!! TE FELICIT SI SA STITI CA A IESIT EXTRAORDINAR DE BUNA.

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      reteta de aluat imi pare tare buna,iar placinta in ansamblu arata bestiaaaal!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

65 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • 100 ml smantana
  • o cana faina.
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 100 g smantana
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri gris
  • 1 cana zahar
  • 100 g stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Rata pe varza

Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Andreea_Popa (Bucatar sef)

Foarte buna si usor de facut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura delicioasa