Punem 700 g faina in ligheanul pentru framantat, adaugam o jumate de lingurita de sare, un praf de zahar. Intr-o cana se amesteca drojdia cu putina sare, se adauga lapte caldut, se amesteca cu faina si ne apucam de framantat, mai adaugam 1 esenta de rom, lapte caldut pana se obtine un aluat. Se framanta bine, se mai adauga din cand in cand cate putin ulei sau unt pana nu se mai lipeste aluatul de maini (aproximativ 30-45 min). Lasam aluatul acoperit sa se odihneasca timp de 1-2 ore. In acest timp facem umplutura de branza: o amestecam cu zahar dupa gust, coaja de lamaie, esenta de vanilie si oua pana devina cremoasa. Dupa ce a crescut coca luam cate o bucata din aluat si intindem foaia pana devine foarte subtire pe masa unsa cu faina, adaugam umplutura de branza si o rulam (doua rulouri care se intalnesc la mijloc ca in poza) Dupa ce ungem tava cu unt sau ulei adaugam placintele, le mai lasam 10 min la crescut, in acest timp incingem cuptorul. Ungem placinta cu putin ulei si o punem la copt la foc mic pana se rumeneste. Dupa ce scoatem placinta din cuptor, o ungem cu ou si o pudram cu zahar vanilat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii