autor:

retete cryss

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: retete cryss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: retete cryss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 aprilie 2013

Ingrediente
800 g faina grau, 2 esente dupa preferinta, 2 kg branza dulce de vaca, drojdie cat o nuca, coaja de lamaie, 3-4 oua, lapte sau apa, unt sau ulei, sare, zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 3h

12 voturi

Mod de preparare

Punem 700 g faina in ligheanul pentru framantat, adaugam o jumate de lingurita de sare, un praf de zahar. Intr-o cana se amesteca drojdia cu putina sare, se adauga lapte caldut, se amesteca cu faina si ne apucam de framantat, mai adaugam 1 esenta de rom, lapte caldut pana se obtine un aluat. Se framanta bine, se mai adauga din cand in cand cate putin ulei sau unt pana nu se mai lipeste aluatul de maini (aproximativ 30-45 min). Lasam aluatul acoperit sa se odihneasca timp de 1-2 ore. In acest timp facem umplutura de branza: o amestecam cu zahar dupa gust, coaja de lamaie, esenta de vanilie si oua pana devina cremoasa. Dupa ce a crescut coca luam cate o bucata din aluat si intindem foaia pana devine foarte subtire pe masa unsa cu faina, adaugam umplutura de branza si o rulam (doua rulouri care se intalnesc la mijloc ca in poza) Dupa ce ungem tava cu unt sau ulei adaugam placintele, le mai lasam 10 min la crescut, in acest timp incingem cuptorul. Ungem placinta cu putin ulei si o punem la copt la foc mic pana se rumeneste. Dupa ce scoatem placinta din cuptor, o ungem cu ou si o pudram cu zahar vanilat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta taranesca cu branza de oaie

Placinta taranesca cu branza de oaie

(Aceasta este reteta traditionala dupa care imi facea bunica mea placinta- le spuneam \"placinte

42 voturi    15 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
placinta cu branza si carne

placinta cu branza si carne

Aluatul: din faina ou si drojdie si ulei se face o coca care se odihneste jumate de ora,apoi se intinde

1 vot    2 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena , 30 iunie 2017

    Bună seara îmi poate spune și mie cineva daca odată cu drojdia, se pune sare sau zahăr. Eu știu că nu se pune sare cu drojdia

  • retete cryss

    retete cryss (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2013

    ati incercat-o?ma bucur ca va place:*

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2013

    Tare mai e buna placintuta asta !!! Imi place mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • 800 g faina grau
  • 2 esente dupa preferinta
  • 2 kg branza dulce de vaca
  • drojdie cat o nuca
  • coaja de lamaie
  • 3-4 oua
  • lapte sau apa
  • unt sau ulei
  • sare
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de retete cryss
Cornuri umplute cu ciocolata

Cornuri umplute cu ciocolata

Drojdia se amesteca cu 4 linguri zahar, 4 linguri faina si putin lape caldut, sa fie ca maiaua. Se

47 voturi    26 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

1.Se separa ouale (albusul de galbenus), la albus se adauga sarea, se bat bine cu mixerul sau telul

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Se dau prin razatoarele merele necuratate. Intr-un bol se amesteca merele impreuna cu: zaharul, faina,

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse

Elena

Bună seara îmi poate spune și mie cineva daca odată cu drojdia, se pune sare sau zahăr. Eu știu că nu se pune sare cu drojdia

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Papanasi