autor:

Anca E. Voicu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Placinta cu branza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 septembrie 2016

Ingrediente
1 aluat foietaj, 1 ou pentru uns aluatul, , pentru crema de branza:, 4 cutii cu branza si smantana, 4 linguri de zahar, 1 lingura zahar vanilat, 2 oua + 2 albusuri, coaja de portocala si de lamaie (tinute in zahar, la borcan), stafide

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Placinta cu aluat foietaj, crema de branza, bezea, stafide si portocale, buna de luat la pachet la serviciu sau scoala.



Se preincalzeste cuptorul.

Se lasa aluatul de foietaj sa se incalzeasca la temperatura camerei. Se taie in 2 parti.



Pentru crema de branza: se bat spuma cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se bate in continuare cu mixerul pana cand nu se mai simte zaharul. Intr-un castron se rastoarna cele 4 cutii cu branza pufoasa (eu am avut branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce va place), care se amesteca bine cu cele 2 galbenusuri. Se incorporeaza treptat bezeaua si se omogenizeaza.



Se asaza prima parte de aluat intr-o tava, pe foaie de copt, se intinde crema de branza, se presara din loc in loc coaja de portocala si de lamaie (tinute in zahar, la borcan) si stafide. Se acopera cu cealalta jumatate de aluat, se indeparteaza excesul de aluat si se unge placinta cu oul batut bine. Se inteapa cu o furculita din loc in loc. Din aluat eu am facut si cateva margarete pentru decor.



Se da la cuptorul incins, cam 5-10 minute la foc iute, ca aluatul sa-si mareasca volumul, apoi 15-20 de minute la foc mediu, sa se patrunda bine. Se coace pana se rumeneste.



Timp: aprox 40min;

Portii: 9 (depinde de cum o taiati)



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/placinta-cu-branza.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta americana cu branza dulce

Placinta americana cu branza dulce

1.Pentru a face aluatul se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga untul (cat mai rece

34 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu branza de vaci

Placinta cu branza de vaci

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, grisul, faina, stafidele si coaja de lamaie. Foile de placinta

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • pentru crema de branza:
  • 4 cutii cu branza si smantana
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 2 oua + 2 albusuri
  • coaja de portocala si de lamaie (tinute in zahar
  • la borcan)
  • stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
"Um Ali"-Prajitura "Mama lui Ali"