Placinta cu aluat foietaj, crema de branza, bezea, stafide si portocale, buna de luat la pachet la serviciu sau scoala.
Se preincalzeste cuptorul.
Se lasa aluatul de foietaj sa se incalzeasca la temperatura camerei. Se taie in 2 parti.
Pentru crema de branza: se bat spuma cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, se bate in continuare cu mixerul pana cand nu se mai simte zaharul. Intr-un castron se rastoarna cele 4 cutii cu branza pufoasa (eu am avut branza pufoasa Delaco, insa puteti folosi ce va place), care se amesteca bine cu cele 2 galbenusuri. Se incorporeaza treptat bezeaua si se omogenizeaza.
Se asaza prima parte de aluat intr-o tava, pe foaie de copt, se intinde crema de branza, se presara din loc in loc coaja de portocala si de lamaie (tinute in zahar, la borcan) si stafide. Se acopera cu cealalta jumatate de aluat, se indeparteaza excesul de aluat si se unge placinta cu oul batut bine. Se inteapa cu o furculita din loc in loc. Din aluat eu am facut si cateva margarete pentru decor.
Se da la cuptorul incins, cam 5-10 minute la foc iute, ca aluatul sa-si mareasca volumul, apoi 15-20 de minute la foc mediu, sa se patrunda bine. Se coace pana se rumeneste.
Timp: aprox 40min;
Portii: 9 (depinde de cum o taiati)
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/placinta-cu-branza.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii