Umplutura de branza:
Se rade branza pe razatoarea mare, se amesteca cu 2 oua intregi si un albus (un galbenus se pastreaza pentru uns placinta pe deasupra), se adauga 3 linguri de smantana, mararul tocat marunt, sare dupa gust si piper alb.
Se pun la dezghetat foile de placinta la loc cald.
Se aprinde aragazul.
Se pune o folie de aluminiu pe fundul unei tavi si se unge cu ulei. Se aseaza 5 foi, una cite una, si se unge cu ulei fiecare.
Apoi se pune umplutura de branza, se presara cu chimion, si se aseaza celelalte 5 foi, ungandu-se cu ulei fiecare in parte.
Pe deasupra se unge placinta cu un galbenus batut spuma, se presara cu cas ras si chimion.
Se lasa sa stea pe marginea aragazulul cca.20 min.
Se taie in bucati potrivite inainte de a fi introdusa la cuptor.
Se coace cca 30 min.
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii