Umplutura de branza:
Se rade branza pe razatoarea mare, se amesteca cu 2 oua intregi si un albus (un galbenus se pastreaza pentru uns placinta pe deasupra), se adauga 3 linguri de smantana, mararul tocat marunt, sare dupa gust si piper alb.
Se pun la dezghetat foile de placinta la loc cald.
Se aprinde aragazul.
Se pune o folie de aluminiu pe fundul unei tavi si se unge cu ulei. Se aseaza 5 foi, una cite una, si se unge cu ulei fiecare.
Apoi se pune umplutura de branza, se presara cu chimion, si se aseaza celelalte 5 foi, ungandu-se cu ulei fiecare in parte.
Pe deasupra se unge placinta cu un galbenus batut spuma, se presara cu cas ras si chimion.
Se lasa sa stea pe marginea aragazulul cca.20 min.
Se taie in bucati potrivite inainte de a fi introdusa la cuptor.
Se coace cca 30 min.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii