Din faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se lasa sa stea o ora. Apoi coca se imparte in 6 bucati. Fiecare bucata se intinde in forma rotunda pe o planseta unsa cu unt. Bucatile intinse se ung cu unt si se impreuneaza doua cate doua. Se intinde una din cele 3 foi duble rezultate, subtiind-o. Dupa ce s-a intins foaia, i se rup marginile, pentru ca sunt mai groase. Se impacheteaza foile din diferite parti pentru a lua forma tavii si se pune peste ea prima foaie, care se scoate din tava si i se da si celei de-a doua forma tavii, adunandu-i marginile peste prima foaie. Peste aceste doua foi se pune umplutura care se pregateste astfel: branza de burduf se framanta bine cu mararul si se amesteca cu laptele si ouale (200 gr). Foile se stropesc cu unt
si se acopera cu umplutura. Se indoaie marginile sub prima foaie, se pune placinta intr-o tava unsa cu grasime si se introduce la cuptor. Cand s-a copt, se taie in portii si se seveste calda.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii