Placinta cu branza de burduf si marar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 gr. faina
  • 250 gr. oua
  • 150 gr. untura
  • 150 gr. unt
  • ulei
  • sare
  • 1 kg branza de burduf
  • 500 ml. lapte
  • marar

Mod de preparare

Din faina, 50 gr. oua, sare, untura si ulei se framnata un aluat compact si nelipicios. Se unge coca pe deasupra cu unt si se lasa sa stea o ora. Apoi coca se imparte in 6 bucati. Fiecare bucata se intinde in forma rotunda pe o planseta unsa cu unt. Bucatile intinse se ung cu unt si se impreuneaza doua cate doua. Se intinde una din cele 3 foi duble rezultate, subtiind-o. Dupa ce s-a intins foaia, i se rup marginile, pentru ca sunt mai groase. Se impacheteaza foile din diferite parti pentru a lua forma tavii si se pune peste ea prima foaie, care se scoate din tava si i se da si celei de-a doua forma tavii, adunandu-i marginile peste prima foaie. Peste aceste doua foi se pune umplutura care se pregateste astfel: branza de burduf se framanta bine cu mararul si se amesteca cu laptele si ouale (200 gr). Foile se stropesc cu unt

si se acopera cu umplutura. Se indoaie marginile sub prima foaie, se pune placinta intr-o tava unsa cu grasime si se introduce la cuptor. Cand s-a copt, se taie in portii si se seveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise