autor:

Camelia Grosu

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza de vaci

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2010

Ingrediente
-1 pachet de foi de placinta, -150g zahar (cine vrea mai dulce poate pune si mai mult), -600g branza de vaci (era putin cam apoasa), -50g gris, -30g faina, -50g stafide, -3 plicuri de zahar vanilat, -zahar pudra vanilat, -ulei, -3 oua, -coaja rasa de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Se desfac foile de placinta si se pun cate una pe masa, una in stanga si una in dreapta. Se ung cu ulei si deasupra lor se pune o alta foaie de placinta care la randul ei se unge cu ulei, si tot asa pana se termina foile de placinta. Vor iesi doua placinte. Intr-un castron se pune branza, se amesteca cu grisul, faina, stafidele, zaharul, zaharul vanilat, ouale si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se pune in parti egale peste foile de placinta. Se intinde uniform peste foi, se ruleaza, se pune in tava unsa cu ulei, se ung si ele pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor. Dupa ce s-au copt se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar pudra vanilat, iar cand se racesc se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza de vaci si afine

Placinta cu branza de vaci si afine

Desfacem aluatul,il intindem cu sucitorul si punem in tava prima foaie.Separat pregatim,compozitia

97 voturi    24 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Placinta turnata cu branza de vaci, banane si stafide

Placinta turnata cu branza de vaci, banane si stafide

Aluatul: Se pun intr-un castron toate ingredientele, incepand cu faina, zaharul, oul, praful de

52 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    emiliapetrariu (Chef de cuisine):

    Placinta a iesit foarte buna. Am pus in plus putina esenta de rom. Cel mai mult ca timp mi-a luat unsul fiecarei foi (am cumparat un pachet din comert)cu ulei. In rest a fost ok. Timpul de coacere a fost putin mai lung la mine deoarece am un cuptor electric. Multumesc pentru retete si sfaturi gustos.ro

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    emiliapetrariu (Chef de cuisine) , 31 mai 2014

    Buna placinta. Recomand si altora sa o incerce.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Buna placinta, si se face repede, repede!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

9 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet de foi de placinta
  • -150g zahar (cine vrea mai dulce poate pune si mai mult)
  • -600g branza de vaci (era putin cam apoasa)
  • -50g gris
  • -30g faina
  • -50g stafide
  • -3 plicuri de zahar vanilat
  • -zahar pudra vanilat
  • -ulei
  • -3 oua
  • -coaja rasa de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

emiliapetrariu (Chef de cuisine)

Buna placinta. Recomand si altora sa o incerce.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Desert cu spuma de cirese