Placinta cu branza de vaci si afine

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza de vaci si afine

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta(2 foi la pachet).
  • 1 kg branza de vaci.
  • 300 gr smantana foarte groasa.
  • 5 linguri de gris.
  • 3 oua.
  • 10 linguri de zahar brun pentru compozitia de branza de vaci proaspata.
  • 100 gr zahar pudra.
  • esenta de lamaie si de rom dupa preferinte.

Mod de preparare

Desfacem aluatul,il intindem cu sucitorul si punem in tava prima foaie.Separat pregatim,compozitia din branza de vaci,smantana,2 oua,5 linguri de gris,10 linguri de zahar brun,esenta de lamaie si de rom,amestecam bine cu mixerul si apoi punem afinele si mixam bine pana se incorporeaza.Cu aceasta compozitie venim peste foaia de placinta,o intindem bine,mai adaugam cateva fructe de afine nemixate si acoperim cu a doua foaie de placinta.Intepam din loc in loc,foaia si o dam la cuptor sa se coaca cel putin 120 de minute deoarece este un pic mai lichida de la fructe.Verificam placinta dupa cel putin 40 de minute si intoarcem tava.Mentionez ca eu las focul la cuptor la foc domol,mai bine o tin mai mult decat sa dam focul tare si sa nu se coaca bine la mijloc.Dupa cele 120 de minute, scoatem placinta si o ungem cu celalalt ou pe deasupra si o lasam in cuptor sa se raceasca.Cand consideram ca s-a racit o taiem, o asezam pe un platou si o pudram cu zahar pudra.Bucatile mari pe un platou,iar colturile pe o farfurioara mica.Aceasta placinta am facut-o de cateva ori si este foarte apreciata de copiii mei.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise