autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu branza de vaci şi stafide (din aluat fraged)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, * 350 g faina,, * 150 g zahar,, * 100 ml lapte,, * 2 oua,, * 150 g unt. (margarina),, * 1 g bicarbonat,, * otet, sare,, * zahar vanilat,, * 450 g brinza de vaci,, * 20 g stafide,, * 10 g coaja de lamîie.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

100 voturi

Mod de preparare

Untul (margarina) se bate cu telul impreuna cu 50 g zahar farin pina se spumeaza, se adauga un ou batut separat, apoi sarea, laptele si o parte din zaharul vanilat, continuind baterea pina se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si se amesteca in continuare omogenizind compozitia. Se adauga apoi cca 60 g faina, amestecind usor pina se incorporeaza toata faina.

Se lasa in repaus cca 30 minute, la cald.

Branza de vaci se amesteca cu un ou, 50 g zahar, stafidele, coaja de lamîie si faina (30 g), omogenizind bine compozitia.

Aluatul obtinut se imparte in bucati egale. O bucata se intinde pe planseta pudrata cu faina intr-o foaie cu grosimea de 1 cm si se asaza in tava. Deasupra se pune umplutura intr-un strat uniform, apoi se asaza a doua foaie. Se introduce tava la cuptor, la o temperatura moderata. Dupa coacere si racire se portioneaza in forme diferite. Se pudreaza cu zahar farin si se asaza pe platouri sau pe farfurii de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci şi stafide (din aluat fraged)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Aluatul fraged pe care l-am cumparat de la supermarket este foarte bun,pentru placinta cu branza

19 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Theo , 30 decembrie 2009

    Hello sailorman... Sincer si eu am aceeasi nelamurire... Oricum mami meu s-a apucat acum de reteta si astept sa o intreb pe ea. N-am mai mancat placinta de branza de numai stiu cand..si crede-ma sunt o mare fana a acesteia. O sa revin si o sa va spun cum a procedat ea. Pupici, Theodora~

  • Fara foto

    sailorman , 17 decembrie 2008

    Am o nelamurire... in reteta scrie ca se folosesc 350 gr. faina; ceva mai jos se mentioneaza ca la foaia de prajitura se pun doar 60 gr. faina, iar la compozitia de branza-inca 30 gr. Unde e restul pana la 350 g. de faina???

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 24 mai 2008

    O placinta gustoasa si fina.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

100 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 350 g faina,
  • * 150 g zahar,
  • * 100 ml lapte,
  • * 2 oua,
  • * 150 g unt. (margarina),
  • * 1 g bicarbonat,
  • * otet
  • sare,
  • * zahar vanilat,
  • * 450 g brinza de vaci,
  • * 20 g stafide,
  • * 10 g coaja de lamîie.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Theo

Hello sailorman... Sincer si eu am aceeasi nelamurire... Oricum mami meu s-a apucat acum de reteta si astept sa o intreb pe ea. N-am mai mancat placinta de branza de numai stiu cand..si crede-ma sunt o mare fana a acesteia. O sa revin si o sa va spun cum a procedat ea. Pupici, Theodora~

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu capsuni