Ingrediente
- un pachet de foi de placinta (Linco), - 700 gr de branza de vaci, - 300 ml lapte, - 4 oua, - mirodenii (coaja de potocale,lamaie rasa), - esenta de rom, - 2-3 pliculete de zahar vanilat, - zahar (dupa gust), - ulei/unt/margarina.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
51 voturi
Mod de preparare
Intr-o tava unsa cu ulei/un/margarina se aseaza 3 foi de placinta, unse intre ele cu ulei/unt/margarina. Se aseaza un strat de branza (1/2 din compozitie), apoi se aseaza inca un strat de foi de placinta(3 buc) unse intre ele cu ulei/unt/margarina. Se pune si restul de branza, iar deasupra restul de foi.
Se da la cuptor, care va fi incalzit inainte. Dupa 20 min se scoate placinta se toarna deasupra, pe toata suprafata, laptele fierbinte, se inteapa placinta cu furculita si se da din nou la cuptor pt inca 30min.
Anamaria , 19 februarie 2010
Aau........ mie nu mi se pare ca arata prea bine. Poate la gust este buna dar chiar arata rau . Yaaah. la asa aspect nici nu ma deranjez sa incerc reteta.
mariana , 13 octombrie 2009
mi-a iesit super.felicitari
maria , 27 septembrie 2009
la nici o reteta din acest site nu este indicata temperatura la care se coc prajiturile. pentru ca acum exista cuptoare electrice foarte performante este importanta temperatura de coacere pentru ca in cazul in care cuptorul nu are temperatura corecta prajitura ori se coace ori se arde
Diana (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009
Eu nu folosesc stafide pentru ca nu-i plac sotului meu. Cei care nu au nicio problema bineinteles ca pot pune si stafide.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009
Arata bine si cred ca e gustoasa.Eu adaug stafide la placinta cu branza dulce.
elencuta , 13 iunie 2009
Am incercat si eu aceasta reteta si a iesit super gustoasa. Felicitari pentru reteta.