autor:

amalia

» » Prajituri

Placinta cu branza dulce

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Ingrediente
aluat:, 1kg de faina 000 (pentru prajituri, cozonaci), 14 linguri de ulei, 2 oua intregi, 10 grame de drojdie proaspata, 1 lingura rasa de zahar, 1 lingura de lapte, 50-60 de ml. iaurt (sau sana, kefir), 1 praf de sare, umplutura:, 800 de grame de braza de vaci bine stoarsa de zer, 3 oua mari sau 4 mai mici, 2 linguri de gris, zahar dupa gust (cat de dulce va place umplutura), 1 lingura esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu 1 lingura de lapte caldut.Faina pentru prajituri se amesteca cu sarea, se adauga uleiul, cele doua oua intregi si drojdia amestecata cu laptele; apoi se adauga cate o lingura de iaurt, framantand constant, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios si elastic.Aluatul bine framantat se aseaza pe planul de lucru presarat cu faina,se intinde intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime si se taie in doua. O parte din aluat se taie in fasii, pe lungime, iar cealalta parte se aseaza in tava, peste care se pune umplutura obtinuta prin amestecarea tuturor ingredientelor pentru umplutura, iar deasupra se pun fasiile de aluat in forma de gratar.Se da placinta la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Radem telemeaua pe razatoare, sau o mixam bine.Intr-un vas incapator amestecam branza dulce, telemeaua

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Stafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem noi foile. Intr-o tava captusita cu hartie

28 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Arata foarte bine si gustul este pe masura.Mie imi place sa pun in umplutura coaja razuita de lamaie ,portocale si stafide .

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 1kg de faina 000 (pentru prajituri
  • cozonaci)
  • 14 linguri de ulei
  • 2 oua intregi
  • 10 grame de drojdie proaspata
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 1 lingura de lapte
  • 50-60 de ml. iaurt (sau sana
  • kefir)
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 800 de grame de braza de vaci bine stoarsa de zer
  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • 2 linguri de gris
  • zahar dupa gust (cat de dulce va place umplutura)
  • 1 lingura esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si gustul este pe masura.Mie imi place sa pun in umplutura coaja razuita de lamaie ,portocale si stafide .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Baclava