autor:

amalia

» » Prajituri

Placinta cu branza dulce

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Ingrediente
aluat:, 1kg de faina 000 (pentru prajituri, cozonaci), 14 linguri de ulei, 2 oua intregi, 10 grame de drojdie proaspata, 1 lingura rasa de zahar, 1 lingura de lapte, 50-60 de ml. iaurt (sau sana, kefir), 1 praf de sare, umplutura:, 800 de grame de braza de vaci bine stoarsa de zer, 3 oua mari sau 4 mai mici, 2 linguri de gris, zahar dupa gust (cat de dulce va place umplutura), 1 lingura esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu 1 lingura de lapte caldut.Faina pentru prajituri se amesteca cu sarea, se adauga uleiul, cele doua oua intregi si drojdia amestecata cu laptele; apoi se adauga cate o lingura de iaurt, framantand constant, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios si elastic.Aluatul bine framantat se aseaza pe planul de lucru presarat cu faina,se intinde intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime si se taie in doua. O parte din aluat se taie in fasii, pe lungime, iar cealalta parte se aseaza in tava, peste care se pune umplutura obtinuta prin amestecarea tuturor ingredientelor pentru umplutura, iar deasupra se pun fasiile de aluat in forma de gratar.Se da placinta la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Placinta cu branza dulce si coaja de portocala confiata

Cernem faina si o punem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si adaugam sarea,uleiul si

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

Intr-un vas mai mare se pune faina,sarea,zaharul,galbenusul si drojdia.(eu am folosit drojdie uscata

20 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

    Arata foarte bine si gustul este pe masura.Mie imi place sa pun in umplutura coaja razuita de lamaie ,portocale si stafide .

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 1kg de faina 000 (pentru prajituri
  • cozonaci)
  • 14 linguri de ulei
  • 2 oua intregi
  • 10 grame de drojdie proaspata
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 1 lingura de lapte
  • 50-60 de ml. iaurt (sau sana
  • kefir)
  • 1 praf de sare
  • umplutura:
  • 800 de grame de braza de vaci bine stoarsa de zer
  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • 2 linguri de gris
  • zahar dupa gust (cat de dulce va place umplutura)
  • 1 lingura esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tarta cu mere si caramel

Tarta cu mere si caramel

Se ia o forma de tort sau daca nu aveti e buna si o cratita se pune pe foc si se adauga o cana de

7 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise

Galuste cu caise

Se freaca spuma untul cu zaharul. Se adauga treptat grisul, branza sfaramata cu furculita, apoi esenta

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si gustul este pe masura.Mie imi place sa pun in umplutura coaja razuita de lamaie ,portocale si stafide .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Briose cu cocos