autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2009

Ingrediente
1 kg faina, un praf de sare, 2 linguri zahar brut, 1 galbenus de ou, 700ml lapte, 50ml ulei de orez(sau de care va place), 50g drojdie(sau 2 plicuri drojdie uscata), ulei pentru copt, Pentru umplutura:, 750g branza dulce, 2 oua, zahar dupa gust, 2 plicuri zahar vanilat, coajarasa da lamaie(dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

20 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mai mare se pune faina,sarea,zaharul,galbenusul si drojdia.(eu am folosit drojdie uscata si am dizolvat-o inainte in putin lapte caldut),se adauga laptele caldut si se framanta un aluat omogen,uleiul se adauga treptat ca la maioneza si se mai framanta timp de 20 de minute.Se lasa la dospit 15-20 de minute.Intre timp pregatim umplutura din branza de vaci.Se amestca branza cu cele 2 oua,zahar dupa gust,vanilia si coaja de lamaie.
Se imparte aluatul in 14 bucati(acum depinde de marimea tigaii in care la coaceti).Se unge masa de lucru cu ulei si se intinde fiecare bucata de aluat intr0o foaie cat mai subtire,in mijloc se pune 1 lingura de branza si se strang marginile aluatului inspre mijloc,se da o forma cat mai rotunda.Se pune o tigaie la foc cu 1 lingurita de ulei(se foloseste o tigaie de teflon pentru a nu pune mult ulei,aluatul avnd deja de la prelucrarea lui pe masa),cand este suficient de fierbinte se pune placinta la copt,se tine cate 3-4 minute pe fiecare parte.Se servaste calda cu zahar presarat pe deasupra.
Aceasta reteta am invatat-o de la Menuca,doar ca eu am folosit lapte in loc de apa si am adaugat la aluat si un galbenus de ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU BRANZA DULCE COAPTA LA TIGAIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu rubarba si bezea

Prajitura cu rubarba si bezea

Se preincalzeste cuptorul si se curata rubarba care se taie de latimea unui deget. Se freaca margarina

13 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Jeleu de portocale

Jeleu de portocale

Se taie portocalele pe jumătate, se stoarce sucul și se strecoară într-un pahar gradat.

3 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Silvioara, Menuca o face cu aluat de paine! Daca a ta e pe jumatate de buna ca a Menucai, e excelenta! Dar cred ca e foarte buna!

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    interesanta reteta, si cu siguranta foarte buna

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Arata f.bine,iar Carmen spune ca sint si f.bune ! E reteta de "placinta pe lespede",sau ceva asmanator?Eu, miine am de gind s-o fac.Vreau sa fac si cu brinza,dar sarata. Felicitari, Silvia !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Arata grozav si in mod sigur sunta tare delicioase... Felicitari!!!!!!!!!!!!!!!

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 16 august 2009

      Si eu fac placinte dar cu branza sarata(nu ne place cu zahar). Sunt tare bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Super, sunt aceste placinte,eu le-am gustat si stiu ca sunt bune,felicitari draga Silvioara.Inca nu am avut timp sa le fac, dar saptamana aceasta sigur le voi face si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 galbenus de ou
  • 700ml lapte
  • 50ml ulei de orez(sau de care va place)
  • 50g drojdie(sau 2 plicuri drojdie uscata)
  • ulei pentru copt
  • Pentru umplutura:
  • 750g branza dulce
  • 2 oua
  • zahar dupa gust
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coajarasa da lamaie(dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Silvioara, Menuca o face cu aluat de paine! Daca a ta e pe jumatate de buna ca a Menucai, e excelenta! Dar cred ca e foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
briose cu mure