Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.
Peste compozitia racita punem oul ( se poate bate spuma albusul dar si asa iese aluatul ft fraged) si bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine
Punem faina si obtinem un aluat moale
Ne ocupam acum de umplutura:amestecam toate in bol.( albusul se bate spuma si galbenusul se amesteca mai intai cu putin zahar separate) si apoi se amesteca cu celelalte
Din aluat facem 2 bile
Intindem o foaie, o asezam in tava(unsa si tapetata cu faina sau punem hartie de copt)
Punem compozitia de branza si cele 2 lingurite de gris
Punem a doua foaie peste,intepam cu furculita si ungem cu 1 galbenus batut bine.
Se da la copt 30 min la 165 C
Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra (facultative)
Se rade dovleacul prin razatoarea mare, apoi se pune intr-o oala la calit cu zahara,amestecam cu lingura de lemn. Dovleacul va scadea din compozitie(ca si merele),punem si scortiosoara si asteptam sa umplem

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii