autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinta cu branza in tava de paine

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Ingrediente
500 grame faina, 1/4 cub drojdie, 1/2 lingurita sare, 1 cana apa calduta, 50 ml ulei, , 150 grame telemea sarata, 50 gr zahar, 2 oua

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Intr-un bol se bat ouale spuma (se pastreaza putin pentru uns) si se amesteca cu telemeaua data prin razatoare si cu zaharul.

Se intinde o foaie lunga din aluat si se adauga umplutura pe 70 % din suprafata.

Se ruleaza, se introduce in tava, se unge deasupra cu ou si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza in tava de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert (20-25

10 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Specialitate de cascaval

Specialitate de cascaval

Se taie cascavalul in felii subtiri si se pune o treime din ele intr-o oala la bain marie, cu capacul

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    Delicioasa!*****

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    Foarte bună această plăcintă! Bravo!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Tare buna placintica asta ! *****

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 1/4 cub drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 150 grame telemea sarata
  • 50 gr zahar
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Casuta aperitiv