Placinta cu branza in tava de paine

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza in tava de paine

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 1/4 cub drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 150 grame telemea sarata
  • 50 gr zahar
  • 2 oua

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.

Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Intr-un bol se bat ouale spuma (se pastreaza putin pentru uns) si se amesteca cu telemeaua data prin razatoare si cu zaharul.

Se intinde o foaie lunga din aluat si se adauga umplutura pe 70 % din suprafata.

Se ruleaza, se introduce in tava, se unge deasupra cu ou si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 20 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii

Cartofi la cuptor, cu busuioc si gogosari in sos de rosii
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor