autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinta cu branza in tava de paine

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2011

Ingrediente
500 grame faina, 1/4 cub drojdie, 1/2 lingurita sare, 1 cana apa calduta, 50 ml ulei, , 150 grame telemea sarata, 50 gr zahar, 2 oua

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Intr-un bol se bat ouale spuma (se pastreaza putin pentru uns) si se amesteca cu telemeaua data prin razatoare si cu zaharul.

Se intinde o foaie lunga din aluat si se adauga umplutura pe 70 % din suprafata.

Se ruleaza, se introduce in tava, se unge deasupra cu ou si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 20 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza in tava de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Bulete de cașcaval

Bulete de cașcaval

Batem bine cele 2 ouă cu un tel. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Adăugăm

21 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Cascaval pane

Cascaval pane

Bati oul cu sare, piper si o ligura ulei. Treci feliile de cascaval prin faina si ou si le prajesti

3 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    Delicioasa!*****

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    Foarte bună această plăcintă! Bravo!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Tare buna placintica asta ! *****

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 1/4 cub drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 150 grame telemea sarata
  • 50 gr zahar
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Bucuria Culorilor