Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 300 g brânză de burduf
  • 250 g brânză de vaci
  • 300 ml smântână
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • 1 conservă de ciuperci (300 g ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mare ( 2 mai mici, una roșie, una albă)
  • 1 linguriță boia dulce
  • Pentru uns foile
  • 150 g unt topit sau ulei
  • Pentru uns plăcinta deasura
  • 1 ou
  • 100 ml smântână

Mod de preparare

Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm ceapa (cepele) și o călim în puțin ulei, adăugăm 1 linguriță de boia dulce, sare, piper după gust și ciupercile feliate.

Lăsăm să se călească împreună 3-4 minute. Amestecăm cele două tipuri de brânză, adăugăm smântâna, un ou, mărarul verde spălat, șters de apă și tocat mărunt. Topim 150 g unt (putem folosi ulei de floarea soarelui).

Când sunt pregătite toate ingredientele începem asamblarea plăcintei. Ungem cu unt topit o tavă de yena sau de cuptor. Desfacem pachetul de foi și le împărțim în două părți egale. Luăm fiecare foaie în parte și o așezăm în tavă după care obligatoriu ungem fiecare foaie cu unt topit sau ulei. Încercați să lucrați repede cu aceste foi pentru că se uscă destul de repede. Dacă folosiți o tavă îngustă, foaia de plăcintă se așează pe jumătate în tavă, la fel procedăm pe ambele părți urmând ca apoi să le întoarcem în tavă.

După ce așezăm câteva foi în tavă și le-am uns, punem jumătate din cantitatea de ciuperci apoi amestecul de brânză.

La fel procedăm după ce așezăm și celelalte foi.

Batem un ou ca pentru omletă și adăugăm puțină sare apoi adăugăm 100 ml smântână. Ungem plăcinta deasupra. Timp de coacere 30 minute. Primele 15 minute la un foc mai tare apoi punem tava mai sus și reducem puterea focului.

Porționăm plăcinta abia după ce s-a răcit complet.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor