Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă, 300 g brânză de burduf, 250 g brânză de vaci, 300 ml smântână, 1 ou, 1 legătură mărar, 1 conservă de ciuperci (300 g ciuperci proaspete), 1 ceapa mare ( 2 mai mici, una roșie, una albă), 1 linguriță boia dulce, Pentru uns foile, , 150 g unt topit sau ulei, Pentru uns plăcinta deasura, , 1 ou, 100 ml smântână
Dificultate: Medie | Timp: 1h 40 min
18 voturi
Mod de preparare
Lăsăm să se călească împreună 3-4 minute. Amestecăm cele două tipuri de brânză, adăugăm smântâna, un ou, mărarul verde spălat, șters de apă și tocat mărunt. Topim 150 g unt (putem folosi ulei de floarea soarelui).
Când sunt pregătite toate ingredientele începem asamblarea plăcintei. Ungem cu unt topit o tavă de yena sau de cuptor. Desfacem pachetul de foi și le împărțim în două părți egale. Luăm fiecare foaie în parte și o așezăm în tavă după care obligatoriu ungem fiecare foaie cu unt topit sau ulei. Încercați să lucrați repede cu aceste foi pentru că se uscă destul de repede. Dacă folosiți o tavă îngustă, foaia de plăcintă se așează pe jumătate în tavă, la fel procedăm pe ambele părți urmând ca apoi să le întoarcem în tavă.
După ce așezăm câteva foi în tavă și le-am uns, punem jumătate din cantitatea de ciuperci apoi amestecul de brânză.
La fel procedăm după ce așezăm și celelalte foi.
Batem un ou ca pentru omletă și adăugăm puțină sare apoi adăugăm 100 ml smântână. Ungem plăcinta deasupra. Timp de coacere 30 minute. Primele 15 minute la un foc mai tare apoi punem tava mai sus și reducem puterea focului.
Porționăm plăcinta abia după ce s-a răcit complet.
Rodica Bogonos , 22 aprilie 2015
seher gut
Rozica Mihai , 07 noiembrie 2014
Cred ca e delicioasa,o s-o incerc curind.Thank you.
Mariana_Petrescu (Maestru bucatar) , 03 septembrie 2014
Foarte buna
Pajint_Melinda (Chef de cuisine) , 30 mai 2014
Este una din palacintele preferate, chiar e buna! Multumesc Simina!
simina , 28 mai 2014
foarte buna