autor:

Pajint_Melinda

» » Aperitive

Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2014

Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă, 300 g brânză de burduf, 250 g brânză de vaci, 300 ml smântână, 1 ou, 1 legătură mărar, 1 conservă de ciuperci (300 g ciuperci proaspete), 1 ceapa mare ( 2 mai mici, una roșie, una albă), 1 linguriță boia dulce, Pentru uns foile, , 150 g unt topit sau ulei, Pentru uns plăcinta deasura, , 1 ou, 100 ml smântână

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm ceapa (cepele) și o călim în puțin ulei, adăugăm 1 linguriță de boia dulce, sare, piper după gust și ciupercile feliate.

Lăsăm să se călească împreună 3-4 minute. Amestecăm cele două tipuri de brânză, adăugăm smântâna, un ou, mărarul verde spălat, șters de apă și tocat mărunt. Topim 150 g unt (putem folosi ulei de floarea soarelui).



Când sunt pregătite toate ingredientele începem asamblarea plăcintei. Ungem cu unt topit o tavă de yena sau de cuptor. Desfacem pachetul de foi și le împărțim în două părți egale. Luăm fiecare foaie în parte și o așezăm în tavă după care obligatoriu ungem fiecare foaie cu unt topit sau ulei. Încercați să lucrați repede cu aceste foi pentru că se uscă destul de repede. Dacă folosiți o tavă îngustă, foaia de plăcintă se așează pe jumătate în tavă, la fel procedăm pe ambele părți urmând ca apoi să le întoarcem în tavă.



După ce așezăm câteva foi în tavă și le-am uns, punem jumătate din cantitatea de ciuperci apoi amestecul de brânză.

La fel procedăm după ce așezăm și celelalte foi.



Batem un ou ca pentru omletă și adăugăm puțină sare apoi adăugăm 100 ml smântână. Ungem plăcinta deasupra. Timp de coacere 30 minute. Primele 15 minute la un foc mai tare apoi punem tava mai sus și reducem puterea focului.



Porționăm plăcinta abia după ce s-a răcit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
PATEU DIN BRINZA SI LEURDA ~I~(usturoi salbatc)

PATEU DIN BRINZA SI LEURDA ~I~(usturoi salbatc)

Leurda spalat , zvintata si taiata marunt se mixeaza(blender/mixer bat) cu smintina,urmata ori de

2 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cas pane

Cas pane

Se taie casul bucati, se bat ouale cu sare si piper apoi se da bucatile de cas prin faina alba, prin

5 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eduard Dan , 08 decembrie 2015

    acum pun in aplicare.

  • Fara foto

    Flori Gociu , 05 mai 2015

    cred ca incerc curind

  • Fara foto

    Katalin Pap , 05 mai 2015

    Sambata e zi de placinta!Sigur!:))

    • Fara foto

      Rodica Bogonos , 22 aprilie 2015

      seher gut

    • Fara foto

      Rozica Mihai , 07 noiembrie 2014

      Cred ca e delicioasa,o s-o incerc curind.Thank you.

    • Mariana_Petrescu

      Mariana_Petrescu (Maestru bucatar) , 03 septembrie 2014

      Foarte buna

    • Pajint_Melinda

      Pajint_Melinda (Chef de cuisine) , 30 mai 2014

      Este una din palacintele preferate, chiar e buna! Multumesc Simina!

    • Fara foto

      simina , 28 mai 2014

      foarte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 300 g brânză de burduf
  • 250 g brânză de vaci
  • 300 ml smântână
  • 1 ou
  • 1 legătură mărar
  • 1 conservă de ciuperci (300 g ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mare ( 2 mai mici
  • una roșie
  • una albă)
  • 1 linguriță boia dulce
  • Pentru uns foile
  • 150 g unt topit sau ulei
  • Pentru uns plăcinta deasura
  • 1 ou
  • 100 ml smântână

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Mariana_Petrescu (Maestru bucatar)

Foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Crochete de branza