autor:

Violeta 30

» » Aperitive

Placinta cu branza

Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, un ou, o cana apa calda - 250 ml, o lingurita de zahar, un cub de drojdie - 25 g, o jumatate lingurita de sare, 2 linguri de untura sau ulei, faina cat cuprinde, ulei in plus pentru uns aluatul, Pentru umplutura:, branza telemea

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie, se amesteca putin si se lasa deoparte. Se pune faina intr-un vas (aproximativ 500 g), se face o gropita in care se pune drojdia cu zaharul, oul, untura sau uleiul, sarea si apa calda si incepe sa se framante pana nu se mai lipeste de mana. Daca mai cere faina se mai adauga cat e nevoie. Se lasa 30 minute la loc cald pana se mareste in volum.



Se pregateste locul pentru framantat (dupa cele 30 minute de dospit) se presara faina pe masa de lucru si se framanta bine, apoi se intinde cu sucitorul o foaie rotunda care se taie prima data in 4 lasand centrul netaiat, ca un cerc. Apoi se mai taie fiecare bucata ca sa se obtina 8 bucati finale. Se pune ulei in centru, se intinde cu mana pe tot centrul si apoi branza framantata, se ia cate o bucata de coca si se inveleste branza, se unge cu ulei foaia de deasupra, se presara branza si tot asa cu fiecare bucata pana se termina cele 8 bucati. Se ia usor si se intoarce cu fata in jos, apoi se mai intinde putin cu sucitorul.



Se unge o tava rotunda cu ulei si se pune aluatul cu branza si se lasa 10-15 minute in tava, apoi se introduce la cuptor pana capata o nuanta aurie. Se lasa la racit si se portioneaza dupa pofta inimii.

Este foarte gustoasa !
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza sarata si bere

Placinta cu branza sarata si bere

Se bat bine ouale cu telul, apoi se adauga berea si se bat pana se omogenizeaza. Se adauga branza

9 voturi    2 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (specific grecesc)

Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (specific grecesc)

Am gradina plina cu spanac, l-am preparat intr-o multime de feluri si am gasit o noua reteta din

114 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • un ou
  • o cana apa calda - 250 ml
  • o lingurita de zahar
  • un cub de drojdie - 25 g
  • o jumatate lingurita de sare
  • 2 linguri de untura sau ulei
  • faina cat cuprinde
  • ulei in plus pentru uns aluatul
  • Pentru umplutura:
  • branza telemea

Raporteaza reteta

Retete
de Violeta 30
Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort cu crema ganache si capsuni

Tort cu crema ganache si capsuni

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

1 vot    0 comentarii
24h
Torturi
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Mamaliguta cu branza de burduf si smantana